Hjärnfonden
Ge en gåva

Lars Olson, professor i neurobiologi och f.d. ordförande i Hjärnfondens styrelse har den 12 juni 2018 belönas med H.M. Konungens medalj av 8:e storleken i Serafimerordens band för framstående forskningsinsatser inom neurobiologi.

Hjärnfondens f.d. ordförande får medalj av Kungen

Hjärnfondens f.d. ordförande Lars Olson, Professor vid institutionen för neurovetenskap, Karolinska Institutet, belönas med H.M. Konungens medalj av 8:e storleken i Serafimerordens band för framstående forskningsinsatser inom neurobiologi.

Lars Olson har, som en av Hjärnfondens grundare, länge haft en stor och viktig roll för stiftelsen. Under många år satt han som ordförande i Hjärnfondens styrelse och sitter idag kvar som ledamot. Därför är vi väldigt stolta över att han vid en ceremoni vid Drottningholms Slott den 12 juni 2018 belönades med H.M. Konungens medalj av 8:e storleken i Serafimerordens band* för framstående forskningsinsatser inom neurobiologi.

Hur känns det?

– Jag känner mig stolt och hedrad. Det var en mycket trevlig överraskning och roligt att vara i ett så spännande sällskap av människor som fick medalj av olika anledningar.

Hur var ceremonin på Drottningholm?

– Fantastisk! Vi fick gå fram en och en för att få medalj av H.M. Kungen och diplom av H.M. Drottningen. Efteråt var det mingel där jag fick tillfälle att prata med både Kungen och Drottningen och berätta hur tacksamma Hjärnfonden är för att Kronprinsessan Victorias stöd. Därefter fick vi gå en rundvandring på Drottningholms slott.

Vad kommer du göra med medaljen?

– Då och då blir jag ju inbjuden till Nobelfesten och då kommer jag att bära den till fracken. Annars får den nog ligga i sitt etui.

 

*H.M. Konungens medalj från 1800-talets förra hälft förlänas för särskilda förtjänster, samt för förtjänstfullt arbete inom Kungl. Hovstaterna. Medaljen delades ut vid en ceremoni på Drottningholms Slott den 12 juni 2018.

shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta