Hjärnfonden
Ge en gåva

Sveriges influencers samlar in pengar till hjärnforskningen

Några av Sveriges mest inflytelserika influencers har hittills samlat in över en halv miljon kronor till svensk hjärnforskning. Hjärnfonden får hjälp av bland annat Maja Nilsson Lindelöf, Vanessa Lindblad och Kenza Zouiten Subosic att skapa mer resurser till forskningen om hjärnan.

Många är berörda och alla känner vi någon som drabbats av hjärnas sjukdomar, skador eller funktionsnedsättningar. Maja Nilsson Lindelöf och Vanessa Lindblad ville göra skillnad och startade insamlingar till förmån för forskningen om schizofreni och depression. Genom deras egna kanaler samlade de tillsammans in nästan en halv miljon kronor. Under en månad fick de in över 2 200 gåvor från privatpersoner. Fler kända profiler som Bianca Ingrosso, Victor Lindelöf, Rebecca Stella och Shellback valde att stötta insamlingarna.

– Jag blir ofta kontaktad av följare som mår dåligt och som känner igen sig i mina tankar kring psykisk ohälsa. Det känns otroligt viktigt att genom insamlingen och projektet få dela min historia och få andra att känna sig mindre ensamma, säger Maja Nilsson Lindelöf.

Andra influencers som vill bidra till att forskningen gör framsteg är Kenza Zouiten Subosic och Sanna Dahlström som just nu samlar in pengar via Hjärnfonden. Deras mål är att under en månad samla in 300 000 kronor. Det är medel som ska gå till forskningen om beroende och alkoholmissbruk.

– Vi är djupt tacksamma över att dessa personer har valt att använda sina plattformar för att stötta hjärnforskningen och minska stigma kring dessa sjukdomar. Engagemanget har varit enormt och vi hoppas att detta inspirerar fler att vilja göra skillnad, säger Anna Hemlin, generalsekreterare på Hjärnfonden.

Initiativet som ska ge ljus åt stigmatiserade folksjukdomar och samla in pengar till forskningen drivs av Hjärnfonden. Facebook- och Instagramspecialisten Ingager, som sedan april 2018 hanterar Hjärnfondens sociala kanaler, har bidragit med att utforma och utföra strategin. Alla influencers deltar utan ersättning.

Här finns insamlingarna:
https://insamling.hjarnfonden.se

shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta