Strokedrabbade Bengt kramar ambulanspersonal Spela

Strokedrabbade Bengt träffar sjukvårdarna som räddade hans liv

Tack vare hjärnforskning har ambulansens rutiner för stroke förbättrats. Följ med när Bengt Gelin träffar sjukvårdarna som räddade hans liv. Klicka på pilen i bilden ovan och se filmen.

Bengt Gelin drabbades av en stroke mitt i natten. Hans fru ringde 112 och tio minuter senare var ambulansen på plats.  Bengt fick effektiv vård väldigt snabbt, redan i ambulansen tog sjukvårdarna blodprover och pratade med sjukhuset. Bara drygt en halvtimme senare var Bengt röntgad och klar och kunde få trombolys, en behandling som löser upp blodproppar. Det räddade troligen hans liv. Bengts dotter Agneta har ordnat så att Bengt får träffa sjukvårdarna som räddade hans liv.

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen

  • kr

Dela sidan

Engagera dig redan idag