90 miljoner till hjärnforskningen

Rekordutdelning till svensk hjärnforskning

Hjärnfonden delar ut 90 miljoner kronor till 98 forskningsprojekt. Det är den största utdelningen sedan Hjärnfonden grundades för 25 år sedan och vi fortsätter vara en viktig finansiär av svensk hjärnforskning.

– Det är fantastiskt roligt att vi åter igen har slagit rekord i utdelning till hjärnforskningen, säger Anna Hemlin, generalsekreterare på Hjärnfonden. Tack vare fler generösa gåvor från privatpersoner och Postkodlotteriet kan vi satsa på forskning som bidrar till att ännu fler personer räddas till livet och får bättre livskvalitet.

Årets rekordutdelning går till forskningsprojekt inom bland annat epilepsi, Alzheimers och Parkinsons sjukdom, psykisk ohälsa och barn- och ungdomshjärnan. Forskningsbidragen som delas ut är ett- eller tvååriga och uppgår till 600 000 – 850 000 kronor per år.

– Forskningen gör hela tiden framsteg och med mer resurser ger det oss hopp om att komma närmare en lösning hur vi kan stoppa svåra hjärnsjukdomar. Men för att nå dit behöver vi samla in ännu mer pengar till hjärnforskningen, säger Anna Hemlin.

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen

  • kr

Dela sidan

Engagera dig redan idag