Hjärnfonden
Ge en gåva
Emma Frans, en av årets sommarvärdar.

Emma Frans, en av årets sommarvärdar. Emma har tidigare fått stipendium från Hjärnfonden för att forska om ADHD. Foto: SR

Sommarprat om hjärnan

Här är tips på sommarvärdar som i år talat om hjärnan, vetenskap eller hur det är vara anhörig till någon vars hjärna fungerar annorlunda.

Emma Frans

I sitt sommarprat berättar Emma Frans om vetenskap, vikten av att stanna upp och tänka till, och om att du inte kanske alltid är så smart som du tror att du är.

Emma Frans arbetar på Karolinska Institutet och forskar bland annat om adhd-mediciners biverkningar. Hon har skrivit flera böcker och har utsetts till Årets folkbildare två gånger, av Studieförbundet Vuxenskolan och föreningen Vetenskap och Folkbildning och har fått Stora Journalistpriset i kategorin Årets Röst.

Anders Hansen

Vi lever längre och är friskare än någon gång tidigare i människans historia. Ändå äter över en miljon svenskar medicin mot depression. I sitt Sommarprat frågar sig Anders Hansen varför vi mår så dåligt när vi har det så bra – och vad kan vi göra åt det.

Anders Hansen är överläkare i psykiatri, och författare. Han har  bland annat skrivit böckerna Hjärnstark, som beskriver hur motion stärker hjärnan, och Fördel ADHD  där han tar upp det positiva sidorna av ADHD.

 

 

Lisa Miskovsky

Lisa Miskovsky är sommarvärd Lisa Miskovsky berättar i sitt Sommarprat också om hur det är att vara förälder till ett barn som brottas med en funktionsnedsättning som sitter på insidan, och som prövat hennes egen förmåga att kliva in i en annan värld.

Lisa Miskovsky är artist och låtskrivare. Hon slog igenom med albumet Lisa Miskovsky som belönades med två Rockbjörnar. Har gett ut fem album, och belönats med ytterligare två Rockbjörnar och två Grammisar.

 

shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta