Farmor och barnbarn firar jul och sitter i skenet av en lampa I Sverige lider omkring 100 000 personer av Alzheimer. Men siffran är mångfalt större. Alla som lever nära sjukdomen är också drabbade. Klicka på pilen i bilden och se vår film om att fira jul i skuggan av Alzheimer. Spela

Kom ihåg Alzheimer i jul

De flesta av oss förknippar julen med kärlek och gemenskap.  Men för dem som lever i skuggan av Alzheimers sjukdom kan det däremot vara en svår tid när en älskad närstående inte längre minns sina närmaste.

I Sverige lider omkring 100 000 personer av Alzheimer. Men siffran är mångfalt större. Alla som lever nära sjukdomen är drabbade. Antalet kommer att öka dramatiskt, i takt med att vi blir både äldre och de äldre blir fler.

En av två riskerar att drabbas, direkt eller indirekt av att någon närstående insjuknar. Kanske du. Kanske dina barn i en framtid. Vi kan ändra på det. Genom forskning. Nya rön gör att vi kommer närmare ett botemedel och visionen om att ingen ska behöva drabbas av Alzheimer.  Statens bidrag räcker inte, forskarna är helt beroende av gåvor från privatpersoner som dig och mig.

Tillsammans kan vi göra skillnad.

Kom ihåg Alzheimer i jul. Ge bort en julklapp som stödjer forskningen. För en framtid där vi minns varandra.

Dela sidan

Engagera dig redan idag