Fyra personer som poserar med sina cyklar, iklädda träningskläder. I sommar ska Thomas Petersson, Peter Klingstedt, Anette Blomgren och Per Martinson cykla hela vägen från Göteborg till Italien.

Två hundra mil på hjul för forskningen

Anette Blomgren i Göteborg ska, tillsammans med sin man och två vänner, cykla till Florens i sommar. I samband med det passar de på att samla in pengar till Hjärnfonden.

– Vi är några grannar och vänner som går i pension ungefär samtidigt allihop. En av oss kläckte idén att vi ska cykla till Italien. Jag och min man gillade idén och sedan kom ytterligare en vän med. Nu är vi fyra. Vi bestämde oss för att samla in pengar till ett gott ändamål så att turen gör nytta för fler än oss själva. Att det blev Hjärnfonden beror på att det är så brett, alla har någon i sin närhet som är drabbad.

Anette Blomgren berättar att de snart ska dra igång träningen inför den stora cykelturen. Ingen har erfarenhet av en så lång cykeltur sedan tidigare, men de är vana vardagsmotionärer.

Det är omkring 200 mil från Göteborg till Italien och färden går genom hela Tyskland, Österrike, över Alperna, och in i Italien.

– Vi räknar med att det kommer att ta ungefär två veckor att cykla dit. Det får ta den tid det tar, vi vill komma fram friska och tycka att det är roligt längs vägen.

Ett fantastiskt initiativ, tycker vi på Hjärnfonden!

Ge en gåva till insamlingen “Vi cyklar för hjärnan”.