Familj som är ute och går vid vattnet Foto:

Hjärnfondens donatorsprogram – välj var du vill göra skillnad

Tack vare svensk forskning i världsklass finns idag revolutionerande behandlingsformer mot stroke som inte fanns för 20 år sedan. Men fortfarande är vi bara i början av att förstå hur hjärnan fungerar.
Hjärnfondens donatorsprogram ger en unik möjlighet att göra skillnad inom ett utvalt forskningsområde. När du engagerar dig genom Hjärnfonden ser du effekten av ditt stöd på nära håll.

Hjärnfonden erbjuder sedan flera år tillbaka en möjlighet för givare som vill stödja hjärnforskningen med en större summa pengar, 600 000 kronor och uppåt, under en längre tid och till ett utvalt forskningsprojekt, att gå med i donatorsprogrammet.

Du kan gå ihop med några vänner för att tillsammans skapa förändring och göra avtryck i ett projekt som ligger er varmt om hjärtat.

Engagera er som familj eller genom er stiftelse i en gemensam handling för att hitta nya, effektiva behandlingar  och att intensifiera livsviktig forskning.

Välj ett forskningsområde som engagerar dig 

Donatorsprogrammet är en unik möjlighet att uppleva och inspireras av hur ditt engagemang räddar liv och ger förbättrad livskvalitet för de drabbade. Här har du möjlighet att påverka något som blir bra för väldigt många människor.

I samråd med Hjärnfondens Vetenskapliga nämnds experter diskuterar ni möjligheterna för din medverkan och vilken forskning som engagerar och intresserar just dig.

Den Vetenskapliga nämndens expertis hjälper dig att plocka fram ett forskningsprojekt som garanterar att du inte bara stödjer kvalitet, utan även nytänkande och originalitet inom svensk hjärnforskning.

Donatorsprogrammet är en chans att bli en del av svensk hjärnforskning som leder oss in i framtiden där vi tillsammans räddar fler liv.

Som donator följer du ditt projekt på nära håll

Som donator har du möjlighet att ta del av viktig, spännande och avgörande forskning på nära håll, allt eftersom forskningen går framåt, genom uppföljningsmöten en till två gånger per år. Du får också möjlighet att besöka laboratoriet och träffa forskningsgruppens medlemmar.

Du blir inbjuden till evenemang

Genom donatorsprogrammet får du också möjlighet att delta i seminarium och lyssna på föredrag som Hjärnfonden anordnar. Du blir inbjuden till evenemang som handlar om spännande, intressant och banbrytande hjärnforskning. Du får månatligen vårt nyhetsbrev som tar upp det senaste inom svensk hjärnforskning.

Vill du veta mer om donatorsprogrammet, är du välkommen att kontakta Mikael Färjsjö, Ansvarig donatorsrelationer,mikael.farjsjo@hjarnfonden.se