Två personer ifrån team Rynkeby står och hurrar på skolelever som springer skolloppet - barn springer för barn Team Rynkeby Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp, där skolelever springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar.

Om Skolloppet

Team Rynkeby Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp där skolelever från Sverige, Danmark, Norge och Finland springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. Klicka på pilen och se en film om loppet.

Anmäl din skola här

När?

Loppet anordnas av Team Rynkeby Fonden och genomförs på skolor fredagen den 5 maj 2023.

Bakgrund

Team Rynkeby är en del av det europeiska välgörenhetsprojekt som drivs av Team Rynkeby Fonden som är en fristående stiftelse som består av ideellt arbetande cyklister. Förutom att de cyklar hela vägen till Paris under sommaren samlar de dessutom in många miljoner kronor till barn med svåra sjukdomar. Detta görs genom en mängd olika aktiviteter under året som cyklisterna genomför, bland annat Skolloppet.

 

Team Rynkebys logo för skolloppet med budskapet Barn springer för barn

Skolloppet

Inför loppet har eleverna möjlighet att ingå mikrosponsoravtal med, vänner familj och grannar, som uppmanas skänka ett mindre belopp (till exempel 2-3 kronor) per varv eller kilometer som den enskilda eleven springer i på Skolloppet. Det är dock viktigt att komma ihåg att Skolloppet inte handlar om vilken elev eller vilken klass som samlat in mest pengar – det handlar om att man gör något bra för sig själv och för andra! Pengarna betalas in elektroniskt direkt till Team Rynkeby Fonden, i Sverige går alla pengar till forskning på barnhjärnan genom Hjärnfonden Barn.

Hjärnfokus i undervisningen

Team Rynkeby gör det möjligt för skolorna att använda sitt deltagande i Skolloppet som avstamp för undervisning om psykisk ohälsa hos barn – diagnoser som kan göra det svårt för barn att delta i skolans gemenskap och i värsta fall kan vara livshotande. Därför har vi tagit fram ett utbildningspaket om hjärnan och om psykisk ohälsa, inriktat mot olika årskurser som lärarna fritt kan använda i undervisningen.

Genom att delta i Skolloppet gör eleverna inte bara något bra för sig själva. De blir också del av en stor, nordisk gemenskap som, oavsett klasser, skolor och landsgränser, bidrar till att göra märkbar skillnad för barn med allvarliga sjukdomar.

Det är gratis för skolor att vara med

De centrala kostnaderna för projektet täcks av Eckes-Granini – genom sina varumärken Rynkeby, God Morgon och Hohes C och dess partners – och de olika organisationer som är förmånstagare av de insamlade medlen och därför är det gratis för skolorna att delta i skolloppet.

Innan loppet ser Team Rynkeby till att skolorna får stödarmband, föräldrabrev, sponsorsedlar och diplom till alla deltagare.

Sista anmälningsdag

Alla skolor ska ha anmält sig till Skolloppet före 5 mars 2023.

Visst ska din skola vara med!

 

Om du har frågor kontakta

Sofia Schaub
Event Manager
E-post: sps@team-rynkeby.com
Telefon: +46 76-034 13 84

Paul Chronqvist-Svensson
Country Manager
E-post: pcs@team-rynkeby.com
Telefon: +46 70-491 13 36