Hjärnfonden
Ge en gåva
Lovisa berättar hur det är att ha ADHD

Hur är det att ha en NPF diagnos – fyra barn berättar

Lovisa vill bli elitryttare, Levi är jättebra på matte, Lisa gillar enhörningar och Villiam vill ha mörkersyn som en superkraft. Se filmerna där de berättar hur det är att ha ADHD, Aspergers syndrom och autism.
Vilma

Vilma fick en stroke när hon var sju år

I april 2017 fick Vilma, då sju år, en stroke. Stroke hos barn är ovanligt, och mer forskning behövs. Här kan du läsa mer om Vilma.

Grace berättar om hur det är att ha ADHD

Ungefär mellan fem till sju procent av alla barn har ADHD. En av dem är Grace Brungardt. Hon är 11 år och vill att andra ska förstå hur det är att ha ADHD. Här kan du läsa hennes berättelse.

“Vi har lärt oss leva med Hugos epilepsi”

Hugo har haft epilepsi sedan han var 2,5 år. Han behöver övervakning dygnet runt och till hjälp har familjen en personlig assistent även nattetid. Familjens hund är en signalerande epilepsihund och ska larma när Hugo får ett anfall.
Caroline och Vendela KAnestig. Vendela har Aspergers syndrom

Aspergerdiagnosen blev en lättnad

Caroline Kanestig förstod redan när Vendela var liten att hon inte utvecklades som de flesta andra barn. Att få diagnosen Aspergers syndrom kändes som att en stor sten lossnade samtidigt som att en ny växte fram: oron för framtiden. Läs Carolines gripande berättelse här.
Ung kvinna står mellan två hästar

Depressionen kommer i vågor för Therese

Therese Lundgren är bara 20 år men en stor del av hennes liv har präglats av psykisk ohälsa. Redan som sjuåring kände hon sig deprimerad. Idag mår hon bättre, men vägen dit var lång.
shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta