Hjärnfonden
Ett kollage med tre forskare som stor runt en stor hjärna mot grå bakgrund.

Hjärnfondens donatorsprogram – välj var du vill göra skillnad

Hjärnfondens donatorsprogram är vårt program för dig som vill göra skillnad inom ett eller flera utvalda forskningsprojekt, med möjlighet att följa forskare på nära håll. Som delaktig i donatorsprogrammet är du med och finansierar den främsta hjärnforskningen i Sverige.

Svensk hjärnforskning är i världsklass men trots positiva forskningsframgångar är behovet av mer forskning fortsatt mycket stort. De resurser vi har idag räcker inte till för att finna bot och nya behandlingar för alla som lider av hjärnans sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar.

Hjärnfondens donatorsprogram – en unik möjlighet driva svensk hjärnforskning framåt

Hjärnfonden erbjuder sedan flera år tillbaka donatorsprogrammet, en möjlighet för givare som vill stödja hjärnforskningen med en större summa pengar, från 600 000 kronor och uppåt. Du har möjlighet att välja ett eller flera forskningsområden som engagerar dig och där du vill vara med och göra avtryck. Donatorsprogrammet löper som regel under flera år.

Du väljer om du vill gå med själv eller gå ihop med några vänner för att tillsammans stödja ett projekt som ligger er varmt om hjärtat. En del väljer att engagera sin familj eller genom sin stiftelse i en gemensam handling för att hitta nya, effektiva behandlingar och att intensifiera livsviktig forskning.

Välj ett forskningsområde som engagerar dig

Många väljer en diagnos och ett forskningsområde som de känner ett stort engagemang för. Några har kanske fler diagnoser de vill stödja och kan därför medverka i olika projekt och forskningsområden. I samråd med Hjärnfondens Vetenskapliga nämnds experter diskuterar ni möjligheterna inom det område som intresserar just dig. Har du inget specifikt önskemål kan du med hjälp av nämndens experter få förslag på lovande forskningsområden och projekt som behöver finansiering.

Den Vetenskapliga nämndens expertis hjälper dig att plocka fram ett eller flera forskningsprojekt som garanterar att du inte bara stödjer kvalitet, utan även nytänkande, originalitet och avancerad ny teknologi inom svensk hjärnforskning.

Genom ditt stöd kan hjärnforskare få möjlighet att fortsätta sitt viktiga arbete och få bidrag till inköp av material, utrustning och tjänster som doktorand, postdoktor, gästforskare, forskningssköterskor och andra viktiga kompetenser.

Vad innebär donatorsprogrammet?

Som donator följer du ditt projekt på nära håll. Det sker genom uppföljningsmöten en till två gånger per år, besök på laboratoriet, rapporter och möte med forskningsgruppens medlemmar. På så vis har du möjlighet att ta del av viktig, spännande och avgörande forskning på nära håll, allt eftersom forskningen går framåt.

Du blir också inbjuden till Hjärnfondens populära event. Genom donatorsprogrammet får du träffa forskare och ta del av spännande och intressanta seminarier som Hjärnfonden anordnar. Du får tillfälle att fördjupa dina kunskaper om hjärnan, dess diagnoser och ta del av aktuell hjärnforskning. Du får också vårt nyhetsbrev som tar upp det senaste inom svensk hjärnforskning.

Kontakta oss

Vill du veta mer om donatorsprogrammet, är du välkommen att kontakta Lotta Johansson, ansvarig donatorsrelationer. Vi strävar efter att du ska hitta det forskningsområde och projekt du har intresse och engagemang för att stödja. Ring eller skriv ett mejl så berättar vi mer hur det går till.

lotta.johansson@hjarnfonden.se

072-348 11 03

shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta