Hjärnfonden
Ge en gåva

Till minne av Peter Spjut

Therese Olsson fick en hjärntumör i september 2013. Några år senare drabbades både hennes styvpappa Peter och Peters egen pappa Åke av varsin obotlig hjärntumör, nästan samtidigt. Therese valde då att starta en insamling till Hjärnfonden.

“Min familjs historia med hjärntumörer började i september 2013 när jag, äldsta dottern i familjen, fick besked om att jag fått en hjärntumör, Meningiom. Jag blev snabbt opererad och idag mår jag bra och är tillbaka på jobbet.

Therese Olsson startade en egen insamling för forskning om hjärntumör på Hjärnfondens hemsida.
Therese Olsson startade en egen
insamling för forskning om hjärntumör
på Hjärnfondens hemsida.

Nästa slag kom i januari 2016 då min styvpappa Peter fick sitt besked om att han fått en hjärntumör, Glioblastom Multiforme som var inoperabel. Pappa fick både strålning och cellgifter, men de gjorde inte någon nytta. I början av mars 2017 fick han ett stort epilepsianfall där han föll illa och slog i huvudet. Efter det blev han allt sämre på grund av en blödning inne i tumören. Sex dagar senare, den 16 mars, somnade min pappa in med sin familj runt sig.

Pappa och mamma levde ihop i 30 år och uppfostrade sex barn tillsammans. Barn och barnbarn har alltid varit det allra viktigaste för dem. Pappa älskade sitt jobb och har under sitt yrkesverksamma liv byggt upp två företag. Nu när vi barn vuxit upp var hans dröm att resa och njuta av livet.

Under pappas sjukdomstid insjuknade även hans egen pappa Åke i hjärntumör. Tumören visade sig vara av samma sort som pappas och även den inoperabel. Åke somnade in åtta timmar innan sin son på kvällen den 15 mars 2017.

Vi i familjen valde att starta en insamling hos Hjärnfonden för att pengarna ska gå direkt till forskning kring hjärntumörer. Det känns som det bästa alternativet i sammanhanget. Vi hoppas att insamlingen hjälper till i sökandet på ett botemedel av hjärntumörer.”

// Therese Olsson med familjen Mildh/Spjut

Stöd familjens insamling här!

Relaterat

En bild på Caroline Attalides pratandes på kontoret – hon jobbar med egna insamlingar på Hjärnfonden.

Därför ska du starta en egen insamling

När du startar en egen insamling för Hjärnfonden bidrar du till forskningen om sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar i hjärnan. Du väljer själv till vilken diagnos dina pengar ska gå. Hittills har de egna insamlingarna samlat in över 33 miljoner kronor till hjärnforskningen.
En stillbild från en video om Victoria Sandsjoe som drabbades av ALS när hon var 21 år gammal.

Victorias berättelse: Att få ALS som 21-åring

Victoria är en av de yngsta i Sverige som drabbats av ALS, en neurologisk sjukdom utan botemedel som leder till döden. Hon har startat en insamling till förmån för forskningen, som hon ser som sitt enda hopp.
En delad bild på Våga Prata-armband och ett porträtt på Marica Oscarsson som har en egen insamling till hjärnforskningen.

”Våga prata” – en insamling för psykisk ohälsa

På Hjärnfondens hemsida kan vem som helst starta en egen insamling. En av dem som gjort det är Marica Oscarsson. Här berättar hon själv om sitt engagemang för hjärnforskningen och varför hon startat en insamling.

Julias stroke gav upphov till Yolita

När Julia Andrén fick en stroke skapade hon klädvarumärket Yolita för att stötta hjärnforskningen genom en egen insamling till Hjärnfonden. Här är hennes berättelse.
Kompisgänget bakom insamlingen Fight ALS cyklar Vätternrundan för ALS-forskningen.

De cyklar Vätternrundan för vännen och ALS-forskningen

För drygt tre år sedan drabbades då 27-åriga Johan av den obotliga sjukdomen ALS. Sedan dess har kompisgänget genom diverse aktiviteter samlat in nära 1 miljon kronor till forskningen via sin insamling hos Hjärnfonden. Nu ska de cykla Vätternrundan för att nå miljonen.
Victoria Sandsjoe är en av Sveriges yngsta ALS-patienter. Här paddlar hon kajak.

Victoria fick ALS som 21-åring

Victoria Sandsjoe är 24 år och lever med ALS. Hon är en av de yngsta patienterna i Sverige och tillsammans med sin mamma Lotta Svenneling har hon startat en insamling hos Hjärnfonden för att stötta forskningen och sprida kunskap om sjukdomen.
shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta