Till minne av Peter Spjut

Therese Olsson fick en hjärntumör i september 2013. Några år senare drabbades både hennes styvpappa Peter och Peters egen pappa Åke av varsin obotlig hjärntumör, nästan samtidigt. Therese valde då att starta en insamling till Hjärnfonden.

“Min familjs historia med hjärntumörer började i september 2013 när jag, äldsta dottern i familjen, fick besked om att jag fått en hjärntumör, Meningiom. Jag blev snabbt opererad och idag mår jag bra och är tillbaka på jobbet.

Therese Olsson startade en egen insamling för forskning om hjärntumör på Hjärnfondens hemsida.
Therese Olsson startade en egen
insamling för forskning om hjärntumör
på Hjärnfondens hemsida.

Nästa slag kom i januari 2016 då min styvpappa Peter fick sitt besked om att han fått en hjärntumör, Glioblastom Multiforme som var inoperabel. Pappa fick både strålning och cellgifter, men de gjorde inte någon nytta. I början av mars 2017 fick han ett stort epilepsianfall där han föll illa och slog i huvudet. Efter det blev han allt sämre på grund av en blödning inne i tumören. Sex dagar senare, den 16 mars, somnade min pappa in med sin familj runt sig.

Pappa och mamma levde ihop i 30 år och uppfostrade sex barn tillsammans. Barn och barnbarn har alltid varit det allra viktigaste för dem. Pappa älskade sitt jobb och har under sitt yrkesverksamma liv byggt upp två företag. Nu när vi barn vuxit upp var hans dröm att resa och njuta av livet.

Under pappas sjukdomstid insjuknade även hans egen pappa Åke i hjärntumör. Tumören visade sig vara av samma sort som pappas och även den inoperabel. Åke somnade in åtta timmar innan sin son på kvällen den 15 mars 2017.

Vi i familjen valde att starta en insamling hos Hjärnfonden för att pengarna ska gå direkt till forskning kring hjärntumörer. Det känns som det bästa alternativet i sammanhanget. Vi hoppas att insamlingen hjälper till i sökandet på ett botemedel av hjärntumörer.”

// Therese Olsson med familjen Mildh/Spjut

Stöd familjens insamling här!

Relaterat

Julias stroke gav upphov till Yolita

När Julia Andrén fick en stroke skapade hon klädvarumärket Yolita för att stötta hjärnforskningen genom en egen insamling till Hjärnfonden. Här är hennes berättelse.