Alexander Forselius berättar om hur det är att ha Asperger. Spela

”Jag kände själv inte att det var något som var fel”

Efter Aspergerdiagnosen blev datorn och ett lugnt rum räddningen för Alexander Forselius. I den här filmen berättar han om hur det är att ha Aspergers syndrom.

I Sverige har 1-2 procent av befolkningen en diagnos inom det som kallas autismspektrumtillstånd, AST, dit Aspergers syndrom och autism hör. När man har autism bearbetar hjärnan information på ett annat sätt än de flesta andra. Den som har autism kan tycka det är svårt att veta hur de skall bete sig i olika situationer, ha svårt att tolka kroppsspråk och förstå andras känslor och tankar. Det är också vanligt att ha specialintressen, och att upprepa vissa beteenden.

Här kan du läsa mer om autism.

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen

  • kr

Dela sidan

Engagera dig redan idag