Hjärnfonden
Ge en gåva

Livet sätts på paus – att leva med migrän

Anna lever med kronisk migrän. Fem till sju dagar i veckan, året runt, får hon fruktansvärd huvudvärk, mår illa och kallsvettas. Livet sätts på paus.

Det är svårt att tvingas avstå från roliga aktiviteter med familj och vänner. Det finns inget botemedel utan bara förebyggande medicin. Klicka på pilen i bilden  och hör Anna berätta om hur det känns. Och vad hon hoppas på för framtiden. Du kan läsa mer om migrän här.

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen

Relaterat

Andrea Carmine Belin inviger det nya forskningscentrumet för Klusterhuvudvärk på Karolinska Institutet i Solna.

Världens första centrum för klusterhuvudvärk öppnat på Karolinska Institutet

Klusterhuvudvärk (Hortons huvudvärk) är den mest smärtsamma huvudvärk som finns och kallas ibland för självmordshuvudvärk. Nu har världens första forskningscentrum helt specialiserat mot klusterhuvudvärk startats på Karolinska Institutet i Solna. Centrumet har blivit möjligt tack vare stöd från Hjärnfonden och en stor donation från filantropen Rune Andersson och hans stiftelse Mellby Gård.
Ett kollage med en kvinna som ligger på en kudde och gammal dator mot beige bakgrund

Våra tio mest lästa artiklar 2022

2022 var året då forskningen om Alzheimers sjukdom tog ett stort kliv framåt, vi fick upp ögonen för hur ohälsosam stress påverkar oss och ALS blev en diagnos som vi pratade mycket om. Det är tydligt att hjärnan aldrig slutar fascinera oss. Här har vi listat våra tio mest lästa artiklar under 2022.
Marie Åberg håller i en skylt där det står "Den här personen lider av migrän" med en pil som pekar på henne själv

Äntligen en behandling som fungerar! Migrändimman börjar lätta för Marie. – Del 3

Instängd i en bubbla av smärta och oro. Så levde Marie med sin migrän i flera år tills hos till slut träffade en läkare som tog hennes besvär på allvar och lyckades hitta rätt medicin. I sista delen av sin berättelse delar Marie med sig av kampen och lyckan när rätt läkemedel äntligen fick ner migränattackerna till att enbart komma en gång i veckan.
En bild på en ung Marie på en buss

Om att inte bli trodd i sin migrän och jakten på rätt behandling – Del 2

När inga läkemedel eller behandlingar fungerar och vården inte lyssnar, men migränen fortsätter fem dagar i veckan, då är livet tufft. Precis detta upplevde Marie under sina första år med migrän, fram tills hon träffade en läkare som tog hennes besvär på allvar. Läs del två i hennes berättelse här.
Ett porträtt av Marie som lider av migrän mot en blommig fondvägg

”Jag vet aldrig när nästa migränattack kommer.” – Del 1

Marie Åberg har lidit av kronisk migrän sedan hon var 15 år. Att som tonåring behöva lämna filmkvällar och fester för att smärtan blev för stark, och samtidigt få kommentarer som ”Har du druckit tillräckligt med vatten?” var otroligt tufft. Läs första delen i hennes berättelse här.
Två händer som håller i gångstavar

Migrän och träning – det här ska du tänka på

Fysisk aktivitet kan vara ett tveeggat svärd för den som har migrän. Å ena sidan kan regelbunden träning vara en förebyggande behandling men för många förvärras huvudvärken av fysisk aktivitet.
shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta