Hjärnfonden
Ge en gåva
Barn som springer skolloppet

Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp, där skolelever springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar.

Skolloppet den 6 maj – barn springer för barn

Den 6 maj kommer skolelever från 444 grundskolor i Sverige springa Team Rynkeby Skolloppet. Det är ett motions- och välgörenhetslopp till förmån för Barnhjärnfonden och hjärnforskningen.

Team Rynkeby Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp, där skolelever från hela Norden springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. Från 2020 går stödet från Skolloppet i Sverige till Barnhjärnfonden, en del av Hjärnfonden. Förra året sprang över 125 000 barn välgörenhetsloppet och samlade in mer än 6 miljoner kronor till forskningen om barnhjärnan.

I år har vi gjort en serie korta filmer om Skolloppet och hjärnan – Klara  Färdiga Gå. Vi är så stolta över att genom dessa filmer få öka förståelsen för att vi alla är olika och att alla hjärnor ska få chansen att nå sin fulla potential.

I filmerna får du först träffa programledarna Melanie och Theo som berättar om vad hjärnan mår bra av. Du får träffa Ricky Landgraff, Special Olympics medaljör, som tipsar om hur man kan förbereda sig inför ett lopp, öva och övervinna hinder. Du får hans bästa tips!

Lotta Borg Skoglund, docent vid Uppsala universitet och överläkare i psykiatri, berättar om psykisk ohälsa och vad forskning är och varför det är så viktigt.

Även om det kan se ut som att man mår bra på utsidan, kan man känna sig ledsen inombords. Det berättar Albin Camitz som har diagnosen ADHD om. Han har i sitt liv varit drabbad av utmaningar med hjärnan som han har kunnat påverka med hjälp av fysisk aktivitet, vi får hans bästa tips!

Relaterat

Paul Chronqvist Svensson som är Country Manager för Team Rynkeby står med två barn och spänner armarna, tittandes in i kameran, mot en skynke i bakgrunden.

Skolbarn sprang ihop 4,1 miljoner kronor i Skolloppet

Den 5 maj deltog skolelever från 416 grundskolor runtom i Sverige i Team Rynkeby Skolloppet och samlade in 4,1 miljoner kronor. Överskottet från insamlingen går till forskning om barnhjärnan.

Barn springer för hjärnforskningen – varje meter räknas

Den 6 maj deltog skolelever från 444 grundskolor i Sverige i Team Rynkeby Skolloppet. Genom Skolloppet gör eleverna inte bara något bra för sig själva. De blir också del av en stor, nordisk gemenskap som, oavsett skola och land, och bidrar till att göra märkbar skillnad för barn med allvarliga sjukdomar. Här kommer vi varje vecka att visa hur mycket pengar som samlats in.
Barn har sprungit ihop 5,9 mijoner till Barnhjärnfonden via Team Rynkeby-God Morgon Skolloppet

Skolelever sprang ihop 5,9 miljoner till Hjärnfonden Barn

Under en vecka i maj sprang över 108 486 barn Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet till förmån för Hjärnfonden Barn och hjärnforskningen. Det var sjätte året i rad som loppet genomfördes och andra året då de insamlade medlen går till Hjärnfonden Barn. I år deltog fler än 395 skolor runt om i Sverige. Totalt samlade eleverna in 5.9 miljoner kronor!
Barn springer skolloppet till stöd för barn

Barn springer för att uppmärksamma barnhjärnan

I en tid där det finns mycket oro i världen, påverkas inte minst barnen. Till följd av covid-19 spenderar allt fler barn mycket tid i avskildhet och risken för ångest och oro ökar markant. I maj kommer skolelever från över 470 grundskolor att springa för Hjärnfonden Barn och för att uppmärksamma barnhjärnan. Dock i mindre grupper och på olika dagar under hela vecka 19.
Bild på Team Rynkeby som står bakom Skolloppet som är ett motions- och välgörenhetslopp där skolelever från Sverige, Danmark, Norge och Finland springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar.

Nytt samarbete med välgörenhetscykelprojektet Team Rynkeby stärker forskningen om barnhjärnan

Barnhjärnfonden, som är en del av Hjärnfonden inleder ett nytt samarbete med välgörenhetscykelprojektet Team Rynkeby. Varje år arrangerar de Skolloppet, ett motions- och välgörenhetslopp för skolelever, som brukar locka hundratals skolor runt om i Norden att delta. Pengarna som barnen själva samlar in, kommer att gå till forskningen om barnhjärnan. Skollopet äger rum den 8 maj 2020.
shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta