Företagsnyheter

Kvinna sitter hemma och har ett digitalt möte med kollegor på en skärm

Coronapandemin – så kan du främja din och andras psykiska hälsa

Kategori: Företag
Publicerad: 2021-03-31

Att jobba på distans och dra ner på sociala kontakter har varit en utmaning för många under pandemin, oavsett om man är drabbad av psykisk ohälsa eller ej. Men det finns mycket vi kan göra för att främja den psykiska hälsan hos oss själva och våra kollegor. Här är några tips och rekommendationer från Världshälsoorganisationen WHO.

Läs mer
Illustration som visar varningssignaler på ohälsosam stress

Förebygg utmattning – vanliga varningssignaler

Kategori: Företag
Publicerad: 2021-03-31

Symtomen på ohälsosam stress kommer ofta smygande. Men våra kroppar är smarta och brukar ge oss många och tydliga varningssignaler under lång tid, det gäller bara att lyssna på dem. Här kommer några varningssignaler att hålla koll på för att förhindra utmattning och långvarig sjukskrivning

Läs mer
En man och kvinna är ute och joggar

Därför mår vi bra av motion

Kategori: Företag
Publicerad: 2021-03-25

Varför har motion så stor påverkan och vad händer egentligen i huvudet när vi rör på resten av kroppen? I det här avsnittet i vår serie om hjärnan berättar Yvonne Forsell, psykiatriker och professor vid Karolinska Institutet om hur vi kan maximera hjärnans effekt av motion.

Läs mer
Kvinna i samtal med psykolog

”Vi måste satsa mer på forskning om psykisk ohälsa”

Kategori: Företag
Publicerad: 2021-02-19

Mats Lekander, professor och hjärnforskare, ser enorma möjligheter med forskningen när det gäller ångest, depression och stresstillstånd. Han är med och tar fram nya lovande behandlingsmetoder, som förhoppningsvis kan bidra till att minska de höga sjukskrivningstalen när det gäller psykisk ohälsa.

Läs mer

7 hjärnstarka poddar och böcker

Kategori: Företag
Publicerad: 2021-02-18

När många jobbar hemma och tar hänsyn till social distansering kan det bli långtråkigt. Här har vi samlat tips på böcker, prat och poddar som hjälper dig hålla hjärnan igång. Men glöm inte att vila efteråt, hjärnan behöver återhämta sig.

Läs mer
Två vänner dricker kaffe på ett café

Därför håller vänskap hjärnan frisk

Kategori: Företag
Publicerad: 2021-02-18

Visste du att hjärnan tankar energi när vi umgås med vänner och familj? I det här filmavsnittet träffar vi Alva Appelgren vid Södertörns Högskola. Hon berättar att när vi spenderar tid tillsammans med personer vi känner blir vi avslappnade, lugna och trygga. Det gör det i sin tur lättare att koncentrera sig och prestera.

Läs mer

Ta hand om dig i coronatider – så här gör du

Kategori: Företag
Publicerad: 2021-02-18

Att vara uppmärksam på sin och sina medarbetares psykiska hälsa är något som är extra viktigt under den pågående coronakrisen när många arbetar hemma. Är du redan drabbad av stress kan läget med social isolering bli en extra påfrestning och det är bra att veta hur du kan hjälpa dig själv att må bra. Vi bad Hélène Hallström vid Capio Centrum för smärta och utmattning i Stockholm om hennes bästa tips.

Läs mer

Engagera dig redan idag