Barn som springer skolloppet Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp, där skolelever springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar.

Om Skolloppet

Team Rynkeby Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp där skolelever från Sverige, Danmark, Norge och Finland springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. Klicka på pilen och se en film om loppet.

När?

Loppet anordnas av Team Rynkeby Fonden och genomförs på samtliga skolor fredagen den 6 maj 2022.

Bakgrund

Team Rynkeby – God Morgon är en del av det europeiska  välgörenhetsprojekt som drivs av Team Rynkeby Fonden. Team Rynkeby Fonden är en fristående stiftelse som består av ideellt arbetande cyklister som förutom att de cyklar hela vägen till Paris under sommaren dessutom samlar in många miljoner kronor till Barnhjärnforskning. Detta görs genom en mängd olika aktiviteter under året som cyklisterna genomför, bland annat Skolloppet.

Inför loppet har eleverna möjlighet att ingå mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas skänka ett mindre belopp (till exempel 2-3 kronor) per varv eller kilometer som den enskilda eleven springer i samband med TR-GM Skolloppet. Det är dock viktigt att komma ihåg att Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet inte handlar om vilken elev eller vilken klass som samlat in mest pengar – alla bidrag räknas! Pengarna betalas in elektroniskt direkt till Team Rynkeby Fonden, alla pengar går til Barnhjärnfonden i Sverige.

Genom att delta i TR-GM Skolloppet gör eleverna inte bara något bra för sig själva. De blir också del av en stor, nordisk gemenskap som, oavsett klasser, skolor och landsgränser, bidrar till att göra märkbar skillnad för barn med allvarliga sjukdomar.

Det är gratis att vara med

Rynkeby Foods A/S och God Morgon täcker alla omkostnader i Team Rynkeby Fonden och därför är det gratis för skolorna att delta i TR-GM Skolloppet.

Innan loppet ser Team Rynkeby – God Morgon till att skolorna får stödarmband, föräldrabrev, sponsorsedlar och diplom till alla deltagare.

Sista anmälningsdag

Alla skolor ska ha anmält sig till Skolloppet före 4 mars 2022.

Visst ska din skola vara med!

Om du har frågor kontakta:

Sofia Schaub
Event Manager
E-post: sps@team-rynkeby.com
Telefon: +46 76-034 13 84

Paul Chronqvist-Svensson
Country Manager
E-post: pcs@team-rynkeby.com
Telefon: +46 70-491 13 36

Martina Mårlind
PR och Kommunikationsansvarig Sverige
E-post: mam@team-rynkeby.com
Telefon: 0766276419

Swisha din gåva till  123 618 21 74