Hjärnfonden
Ge en gåva

Din gåva kan rädda livet på en medmänniska!

“Mitt namn är Peter Thelin och jag är ny ordförande i Hjärnfondens styrelse. Min mamma dog i Alzheimers sjukdom och det var tungt och smärtsamt att leva med. Jag visste ju från början att det saknas ett botemedel. Maktlös kunde jag bara se på hur mamma långsamt blev allt sämre, vilket var frustrerande. Hjärnfondens årliga […]

“Mitt namn är Peter Thelin och jag är ny ordförande i Hjärnfondens styrelse. Min mamma dog i Alzheimers sjukdom och det var tungt och smärtsamt att leva med. Jag visste ju från början att det saknas ett botemedel. Maktlös kunde jag bara se på hur mamma långsamt blev allt sämre, vilket var frustrerande. Hjärnfondens årliga bidragsutdelning ger dock hopp om förändring. Tack vare din och andra givares generositet har vi nämligen kunnat dela ut 50 miljoner kronor till 78 av Sveriges etablerade hjärnforskare, vilket är nytt rekord som enskild utdelning!

Dessa 50 miljoner kronor innebär nu att forskare landet runt kan fortsätta att sökande efter nya behandlingar och botemedel som kan bota, rehabilitera och behandla alla som drabbats av till exempel Alzheimers sjukdom, stroke, ADHD, MS, autism, bipolär sjukdom och många andra hjärnskador och diagnoser som minskar livskvalitet och förstör liv.

Tragiken med en diagnos är att den inte bara slår livet i spillror för den drabbade, utan även för anhöriga. Som son till en mamma som dog i Alzheimers sjukdom vet jag detta allt för väl. Vi måste åstadkomma en förändring här. Vi är redan alltför många som har drabbats. Därför är det så viktigt att vi tillsammans gör allt vi kan för att stödja den svenska hjärnforskningen. Hjärnfonden är helt beroende av gåvor och testamenten. Därför är gåvor från dig och andra generösa givare vårt enda sätt att ge forskningen bättre förutsättningar att lyckas.

På många områden bedriver Sveriges universitet och högskolor hjärnforskning på högsta internationella nivå. Men all forskning är långsiktig och därför behövs det alltid mer pengar. Stora eller små gåvor spelar ingen roll. De är alla lika viktiga och bidrar till att ge nytt hopp till alla som drabbas och alla anhöriga som hoppas.

Jag är väldigt tacksam över ditt stöd och hoppas att du fortsätter att stödja Hjärnfonden även framöver. Det finns redan allt för många som drabbas varje dag och bara tillsammans kan vi minska deras lidande och ge anhöriga nytt hopp.”

PeterThelinMindre

Peter Thelin
Ordförande i Hjärnfondens styrelse

 

shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta