Hjärnfonden
Ge en gåva

Det pågår mycket forskning om Alzheimers sjukdom. Agneta Nordberg, professor och överläkare är en av de många forskare som med medel från Hjärnfonden deltar i den forskningen. Här kan du läsa om hennes och många andras forskning. Foto: KI

Varje år får 25 000 svenskar Alzheimers sjukdom

Jag heter Agneta Nordberg och forskar kring Alzheimers sjukdom. Mitt främsta mål är att bättre kunna förstå sambandet och tidsförloppet mellan de olika sjukdomsprocesserna i hjärnan för att tidigt kunna ställa rätt diagnos och samtidigt hitta nya läkemedelsmolekyler. Att tidigt upptäcka och diagnostisera Alzheimers sjukdom kommer att vara en förutsättning för framtidens nya läkemedel. Varje […]

Jag heter Agneta Nordberg och forskar kring Alzheimers sjukdom. Mitt främsta mål är att bättre kunna förstå sambandet och tidsförloppet mellan de olika sjukdomsprocesserna i hjärnan för att tidigt kunna ställa rätt diagnos och samtidigt hitta nya läkemedelsmolekyler. Att tidigt upptäcka och diagnostisera Alzheimers sjukdom kommer att vara en förutsättning för framtidens nya läkemedel. Varje år drabbas nämligen 25 000 svenskar av Alzheimers sjukdom och vi saknar fortfarande ett botemedel.

Forskningen gör varje dag viktiga framsteg. Vi utvecklar nya kliniska undersökningar med PET-kamera som skapar unika möjligheter att med olika spårmolekyler upptäcka och förstå hur sjukdomen startar i hjärnan. Men vi kan fortfarande inte bota Alzheimers sjukdom. Därför är det oerhört viktigt att vi får de ekonomiska möjligheterna att skapa nya läkemedel som kan påverka sjukdomsprocessen och förhindra sjukdomsdebuten. Jag hoppas därför att du fortsätter att stödja vårt arbete genom gåvor till Hjärnfonden.

Agneta Nordberg, Professor och Överläkare

shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta