2016 år förmånstagarfest där Hjärnfonden tilldelades 10 miljoner kronor från PostkodLotteriet.

Debattartikel om spelutredningen

“Vi är starkt oroade över förslagen i spelutredningen. Civilsamhällets organisationer har fått en undanskymd roll när framtidens spelmarknad diskuteras. Pengar från lotterier är en av de fåtal stora intäktskällor för oss i den ideella sektorn.” Det skriver ett flertal debattörer, däribland Hjärnfondens generalsekreterare Anna Hemlin, i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Varje år genereras 1,6 miljarder kronor till ideell sektor från lotterier. Ideell sektor använder dessa medel i sin tur för att arbeta med både stora ödes­frågor och mindre samhällsfrågor. Det handlar om allt från fritidsaktiviteter för ungdomar till forskning och insatser för miljön, skriver debattörerna vidare.