Hjärnfonden
Ge en gåva

2016 år förmånstagarfest där Hjärnfonden tilldelades 10 miljoner kronor från PostkodLotteriet.

Debattartikel om spelutredningen

“Vi är starkt oroade över förslagen i spelutredningen. Civilsamhällets organisationer har fått en undanskymd roll när framtidens spelmarknad diskuteras. Pengar från lotterier är en av de fåtal stora intäktskällor för oss i den ideella sektorn.” Det skriver ett flertal debattörer, däribland Hjärnfondens generalsekreterare Anna Hemlin, i en debattartikel i Svenska Dagbladet. Varje år genereras 1,6 miljarder […]

“Vi är starkt oroade över förslagen i spelutredningen. Civilsamhällets organisationer har fått en undanskymd roll när framtidens spelmarknad diskuteras. Pengar från lotterier är en av de fåtal stora intäktskällor för oss i den ideella sektorn.” Det skriver ett flertal debattörer, däribland Hjärnfondens generalsekreterare Anna Hemlin, i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Varje år genereras 1,6 miljarder kronor till ideell sektor från lotterier. Ideell sektor använder dessa medel i sin tur för att arbeta med både stora ödes­frågor och mindre samhällsfrågor. Det handlar om allt från fritidsaktiviteter för ungdomar till forskning och insatser för miljön, skriver debattörerna vidare.

shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta