En närbild på någon som skriver på ett kort

En sista hälsning

En sista hälsning syftar på att ta farväl av en bortgången person med en sista text som hedrar dennes minne i samband med begravning eller minnesstund. Texten kan tryckas på till exempel ett begravningsband, på ett kort som levereras med begravningsblommor, på ett minnesblad eller kondoleans. Man kan också skicka med en sista hälsning när man väljer att ge en minnesgåva för att hedra den avlidne.

Hälsning vid begravning

Det kan vara svårt att veta hur man ska skriva en hälsning vid begravning. Man kan skriva ihop några få minnesord eller en lite längre minneshälsning eller text. Man kan också välja hur personlig text man vill skriva beroende på vilken relation man haft med den bortgångne. På ett begravningsband får det i regel bara plats en kort mening medan man på ett kort till begravningsblommor eller hälsningen på en minnesgåva rymmer några rader. Har man mer att förmedla kan man skriva en begravningsdikt eller begravningstext som läses upp på begravningen eller minnesstunden.

Exempel på sista hälsning

Nedan följer några exempel på en sista hälsning. Skriv de som de är eller ta de som inspiration för att komponera ihop din egen minneshälsning:

Vi tänker på er och delar er sorg
Du kommer alltid finnas i våra hjärtan – vila i frid
Någonstans kommer vi vara tillsammans igen
Tack för den tid vi fick tillsammans!
Minnet av dig kommer alltid att finnas med oss/mig
Du lever vidare inom oss/mig
Farväl för nu – men på återseende
Saknaden av dig är oändlig
Tack för alla fantastiska stunder tillsammans
Vid din sida var livet underbartDu kommer att för alltid bli ihågkommen
Bevarad för alltid i mitt minne

Vill du se fler kan du besöka vår sida för tips på minnesord och minnestext.

Begravningsguide