Hjärnfonden
Ge en gåva

Viktigt vårda vänskap

Tillsammans med vår samarbetspartner Skellefteå Kraft har Hjärnfonden tagit fram fyra videopodcasts där programledaren Beppe Singer tar reda på hur hjärnan reagerar på saker som motion, sociala relationer, sömn och kost. I andra avsnittet träffar han Alva Appelgren, lektor vid Södertörns Högskola som förklarar varför det är så viktigt med sociala relationer.

-När vi är tillsammans med personer vi känner och tycker om så är vi avslappnade och känner oss lugna och trygga. Då går det lättare att koncentrera sig och hjärnan presterar bättre, säger Alva Appelgren.

Hjärnan får en chans att återhämta sig när vi umgås med människor vi känner oss trygga med. Energin går inte åt till oro och ängslan utan vi laddar batterierna och kan klara uppgifter bättre, menar hon.

Se hela intervjun med Alva Appelgren, tryck på pilen ovanför!

Se filmen när Beppe Singer samtalar med Yvonne Forsell om hjärnan och motion här, med Christian Benedict om sömn här och med Charlotte Erlanson-Albertsson om kost här.

Relaterat

Fisk är nyttigt för hjärnan

Vår samarbetspartner Skellefteå Kraft har tagit fram fyra videopodcasts där programledaren Beppe Singer tar reda på hur hjärnan reagerar på saker som motion, sociala relationer, sömn och kost. Det här avsnittet gästas av professor Charlotte Erlanson-Albertsson från Lunds universitet som förklarar hur viktig kosten är för din hjärna.

När du sover stärks minnet

Vår samarbetspartner Skellefteå Kraft har tagit fram fyra videopodcasts där programledaren Beppe Singer tar reda på hur hjärnan reagerar på saker som motion, sociala relationer, sömn och kost. Det här avsnittet gästas av sömnforskaren Christian Benedict från Uppsala universitet som förklarar hur viktig just sömnen är för att din hjärna ska fungera.
shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta