Hjärnfonden
Ge en gåva

Kära Hjärnfondenvän!

Har du, precis som jag, fått se ohälsa i hjärnan på nära håll? Sällan blir det så tydligt som i juletider. Själv upplever jag varje jul ett stort tomrum efter min pappa, som gick bort i Alzheimers sjukdom.

I samtal med vänner, kollegor och givare möter jag många olika sådana här berättelser – hjärnans sjukdomar är så otroligt vanliga. Jag hör om den en gång så starka morfadern som efter en stroke inte längre kan kapa sin egen gran. Förtvivlade föräldrar som inte blir bjudna till släktingar för att barnet med ADHD upplevs som jobbigt. Och den ALS-sjuka kvinnans familj som fick ha klappöppning på sjukhemmet.

Både sjukdomarnas följder och känslorna de väcker visar hur viktig hjärnan är. Själva livet sitter ju här! Sorgen när någon jag älskar dör eller glädjen när jag för första gången får känna mitt lilla barns mjuka hand i min. Minnen från barndomens jular eller rädslan när jag får ett sjukdomsbesked. Allt sitter i hjärnan.

Ändå är den totala insamlingen till hjärnforskningen väsentligt mindre än till andra svåra sjukdomstyper. Trots att hjärnans sjukdomar förr eller senare påverkar varenda familj. Dessutom vet jag med säkerhet att den forskning Hjärnfonden stödjer både räddar liv, minskar lidande och ger fler friska år.

Sverige ligger långt fram inom hjärnforskning och har stått för många internationella framgångar, till exempel trombektomi som kan rädda liv vid stroke. Vi på Hjärnfonden kommer fortsätta att göra vårt yttersta för att bidra till nya framgångar. För att lyckas behöver vi ditt stöd även framöver!
När du ger en gåva går den till den allra bästa hjärnforskningen – och arbetet med att göra Sverige bättre för de som har drabbats av ohälsa i hjärnan. Därför ber jag dig att fortsätta vara med och rädda liv. Varje krona gör skillnad!

Varma tack,

Anna Hemlin,

Generalsekreterare

shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta