ALS-drabbade Sandra får hjälp av Sofias Änglar

Vårens sista avsnitt av Sofias Änglar sänds den 28 maj och handlar om den unga småbarnsmamman Sandra Bergman som har diagnostiserats med ALS. Hon lever med den plågsamma vetskapen om att hon inte kommer att få se sin tvååriga dotter Ellenor växa upp. Hennes största önskan är naturligtvis att forskningen ska gå framåt och att man ska hitta effektiva mediciner. Till detta behövs pengar.

Hösten 2016 fick Sandra problem med domningar i sin högerhand. Läkarnas besked kom som en fullständig chock för den 27-åriga småbarnsmamman och hennes sambo Rickhard. Hon har ALS, en obotlig förlamningssjukdom som leder till att musklerna förtvinar. Sandra lever med den plågsamma vetskapen om att hon inte kommer att få se sin tvååriga dotter Ellenor växa upp. Hon har själv sökt till Sofias änglar eftersom hon vill försäkra sig om att hennes familj kommer att ha ett tryggt och säkert hem när hon inte längre finns kvar. En fuktskada på nedervåningen i huset i Göteborg slukade hela familjens budget 2017, och Sandra plågas av tanken på att behöva lämna Rickhard och Ellenor i en bostad med stora renoveringsbehov.

Pepper challenge med Sofias änglar – ät en chili till förmån för ALS-forskningen

Ni kommer säkert ihåg Ice Bucket Challenge som blev en viral succé för några år sedan. Årets utmaning är Pepper Challenge, som går ut på att filma sig själv när man avnjuter en stark chilifrukt. Samtidigt som man delar sitt inlägg utmanar man några av sina kompisar, och swishar en slant till 123 621 62 87 för att stödja ALS-forskningen.

Säsongens sista ordinarie Sofias änglar-avsnitt sänds den 28 maj, och handlar om den unga småbarnsmamman Sandra Bergman som har diagnostiserats med just ALS. Hon lever med den plågsamma vetskapen om att hon inte kommer att få se sin tvååriga dotter Ellenor växa upp. Hennes största önskan är naturligtvis att forskningen ska gå framåt och att man ska hitta effektiva mediciner. Till detta behövs pengar.

Under avsnittet kommer Sofia, Johnnie och Mattias och stora delar av tv-produktionen att publicera sina egna Pepper challenges. Vi kan väl haka på?

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg upp en video där du äter en chili (Obs! Välj en sort som inte skadar dig, och ha gärna en skål gräddfil eller liknande nära till hands).
  2. Swisha ett bidrag till 123 621 62 87 så bidrar du till forskningen mot ALS via Hjärnfonden. Eller sätt in din gåva direkt på Sandra Bergmans egen insamling.
  3. Utmana 3 personer att göra detsamma.
  4. Tagga gärna #sofiasänglar, #hjärnfonden, #SofiasÄnglarMotALS och #ALSpepperchallenge

Dela sidan

Engagera dig redan idag