Marie Åsberg, pionjär inom stressforskning föreläste på Hjärnans dag. Marie Åsberg, en pionjär inom svensk stressforskning, föreläsa om "Stress förr och nu" på Hjärnans dag 2019. Spela

Stress förr och nu

Visste du att utmattningssyndrom beskrevs redan 1869? Se Marie Åsberg, en pionjär inom svensk stressforskning, föreläsa om ”Stress förr och nu” på Hjärnans dag. Hur växte begreppet fram och varför är vi mer stressade idag? Vad kan vi göra åt den farliga stressen? Klicka på pilen i bilden och se hennes föreläsning.

Marie Åsberg är psykiatriker och seniorprofessor vid Karolinska Institutet. Hon är pionjär inom stress. Det var Marie som myntade det vi i dag kallar för utmattningssyndrom.

Marie har medverkat i många olika sammanhang för att skapa bättre förutsättningar för de som drabbats av den sjuka stressen. Hon har bland annat medverkat i arbetsgruppen som arbetar med sjukskrivningsriktlinjer för utmattningssyndrom åt Socialstyrelsen.

Marie Åsberg har också ingått i en forskargrupp på Karolinska Institutet som har tagit fram KEDS, Karolinska Exhaustion Disorder Scale, ett självskattningstest som visar hur nära man är att drabbas av utmattningssyndrom.

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen

  • kr

 

 

Dela sidan

Engagera dig redan idag