Ett leende äldre par sitter ien soffa och håller om varandra "Jag förstår ju att det kommer en dag när Helga frågar mig vem jag är. Jag fruktar den dagen, jag kan inte ta in det. Jag känner mig bara maktlös". Så säger Gunnar, hans fru Helga har Alzheimers sjukdom.

Låt kärleken leva vidare

”Pang! Så kändes det första gången jag såg Helga. En explosion. Jag visste innerst inne att det är henne jag älskar… De första tecknen var nog när hon började glömma sina sekatörer i trädgården. Jag förstod att något var fel. Vi gick till läkaren och fick domen. Alzheimer. I ett slag rasade världen samman…”
Klicka på pilen i bilden och se filmen om Gunnar och Helga.

“Jag förstår ju att det kommer en dag när Helga frågar mig vem jag är. Jag fruktar den dagen, jag kan inte ta in det. Jag känner mig bara maktlös… Vi behöver alla bidra till att forskarna kan fortsätta sitt arbete för att bekämpa Alzheimer. Så att våra barnbarn inte drabbas. Ett testamente eller annan gåva kan vara det som gör skillnaden.”

Omkring 100 000 personer i Sverige lider av Alzheimers sjukdom. Forskningen har kommit långt, men det behövs mer pengar om visionen om ett botemedel ska kunna bli verklighet. Du har makten i din hand. Du kan testamentera till hjärnforskningen och bidra till att våra barn och barnbarn kan leva ett liv utan Alzheimer. Kontakta oss på testamente@hjarnfonden.se eller 020-523 523 så hjälper vi dig.

Låt kärleken leva vidare!

 

Relaterat

Gruppbild på sju forskare med blombuketter i händerna.

Hjärnfonden får 70 miljoner i testamente till Alzheimerforskning

Hjärnfonden har fått det största testamentet någonsin till Alzheimerforskningen i Sverige. Tack vare testamentet på 70 miljoner kronor får Sveriges främsta hjärnforskare nya resurser i kampen mot Alzheimer. Klicka på pilen i bilden och se en film där de sex forskare som tilldelas medel för sin forskning presenterar sina projekt.