Ett leende äldre par sitter ien soffa och håller om varandra "Jag förstår ju att det kommer en dag när Helga frågar mig vem jag är. Jag fruktar den dagen, jag kan inte ta in det. Jag känner mig bara maktlös". Så säger Gunnar, hans fru Helga har Alzheimers sjukdom. Spela

Låt kärleken leva vidare

”Pang! Så kändes det första gången jag såg Helga. En explosion. Jag visste innerst inne att det är henne jag älskar… De första tecknen var nog när hon började glömma sina sekatörer i trädgården. Jag förstod att något var fel. Vi gick till läkaren och fick domen. Alzheimer. I ett slag rasade världen samman…”
Klicka på pilen i bilden och se filmen om Gunnar och Helga.

”Jag förstår ju att det kommer en dag när Helga frågar mig vem jag är. Jag fruktar den dagen, jag kan inte ta in det. Jag känner mig bara maktlös… Vi behöver alla bidra till att forskarna kan fortsätta sitt arbete för att bekämpa Alzheimer. Så att våra barnbarn inte drabbas. Ett testamente eller annan gåva kan vara det som gör skillnaden.”

Omkring 100 000 personer i Sverige lider av Alzheimers sjukdom. Forskningen har kommit långt, men det behövs mer pengar om visionen om ett botemedel ska kunna bli verklighet. Du har makten i din hand. Du kan testamentera till hjärnforskningen och bidra till att våra barn och barnbarn kan leva ett liv utan Alzheimer. Kontakta oss på testamente@hjarnfonden.se eller 020-523 523 så hjälper vi dig.

Låt kärleken leva vidare!

 

Dela sidan

Engagera dig redan idag