Professor Agneta Nordberg, Karolinska Institutet Spela

”Utan pengar stannar forskningen om Alzheimer”

”Vi som forskar om Alzheimers sjukdom är övertygade om att vi kan besegra sjukdomen men då behövs det pengar.” Det säger Agneta Nordberg, professor och överläkare på Karolinska Institutet. Klicka på pilen i bilden och se filmen med henne.

Cirka 100 000 svenskar har Alzheimers sjukdom. Vårdkostnaderna är nästan 70 miljarder vilket är mer än vårdkostnaderna för cancer och hjärt-kärlsjukdomar tillsammans.

-Det kan tänkas att vi bara ligger ett par år från ett genombrott men för det behövs pengar. Utan forskningspengar stannar forskningen. Därför är varje stöd till Hjärnfonden mycket viktigt, säger Agneta Nordberg.

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen

  • kr

Dela sidan

Engagera dig redan idag