Hjärnfonden
Ge en gåva

“Utan pengar stannar forskningen om Alzheimer”

“Vi som forskar om Alzheimers sjukdom är övertygade om att vi kan besegra sjukdomen men då behövs det pengar.” Det säger Agneta Nordberg, professor och överläkare på Karolinska Institutet. Klicka på pilen i bilden och se filmen med henne.

Cirka 100 000 svenskar har Alzheimers sjukdom. Vårdkostnaderna är nästan 70 miljarder vilket är mer än vårdkostnaderna för cancer och hjärt-kärlsjukdomar tillsammans.

-Det kan tänkas att vi bara ligger ett par år från ett genombrott men för det behövs pengar. Utan forskningspengar stannar forskningen. Därför är varje stöd till Hjärnfonden mycket viktigt, säger Agneta Nordberg.

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen

Relaterat

Ett leende äldre par sitter ien soffa och håller om varandra

Låt kärleken leva vidare

”Pang! Så kändes det första gången jag såg Helga. En explosion. Jag visste innerst inne att det är henne jag älskar… De första tecknen var nog när hon började glömma sina sekatörer i trädgården. Jag förstod att något var fel. Vi gick till läkaren och fick domen. Alzheimer. I ett slag rasade världen samman..." Klicka på pilen i bilden och se filmen om Gunnar och Helga.
shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta