Professor Agneta Nordberg, Karolinska Institutet

“Utan pengar stannar forskningen om Alzheimer”

“Vi som forskar om Alzheimers sjukdom är övertygade om att vi kan besegra sjukdomen men då behövs det pengar.” Det säger Agneta Nordberg, professor och överläkare på Karolinska Institutet. Klicka på pilen i bilden och se filmen med henne.

Cirka 100 000 svenskar har Alzheimers sjukdom. Vårdkostnaderna är nästan 70 miljarder vilket är mer än vårdkostnaderna för cancer och hjärt-kärlsjukdomar tillsammans.

-Det kan tänkas att vi bara ligger ett par år från ett genombrott men för det behövs pengar. Utan forskningspengar stannar forskningen. Därför är varje stöd till Hjärnfonden mycket viktigt, säger Agneta Nordberg.

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen

Relaterat

Man skriver sitt testamente

Lär dig mer om att skriva testamente den 1 juni

Boka in sommarens viktigaste kväll! Välkommen till ett kostnadsfritt webinar om att skriva testamente.

Äldre kvinna signerar sitt testamente

Titta på vårt webinar om testamenten

Många tycker att det är svårt och mycket att tänka på när det gäller att skriva sitt testamente. Titta på vårt testamenteswebinar och få svar på många frågor.

Mormor sitter med sin dotter och barnbarn.

8 saker att ha i åtanke när det gäller testamente

Genom att skriva ditt testamente underlättar du för dina närstående och säkerställer att ditt arv fördelas på det sätt du vill. Här är några saker att tänka på.

Mormor läser en saga för sina barnbarn

8 skäl till varför du bör skriva ett testamente

Att skriva sitt testamente är något som många väljer att skjuta framför sig. Det kan kännas både jobbigt och svårt. Men genom att skriva ett testamente underlättar du för dina närstående och undviker oklarheter. Här har vi listat åtta skäl till att skriva ett ditt testamente.

Äldre par diskuterar sitt testamente med en jurist

Välkommen till ett webinar om att skriva testamente den 7 december kl 17.00

Boka vinterns viktigaste kväll. Hjärnfonden och juristbyrån Lawly reder ut vad som händer rent juridiskt om du inte gör någonting och hur du kan få det att bli som du vill genom att skriva testamente.

Äldre mor och hennes vuxna dotter ser på varandra

Vad är en framtidsfullmakt?

En framtidsfullmakt är en fullmakt som du kan ge till en annan person i förebyggande syfte. Genom att skriva en framtidsfullmakt utser du en person som kan ta hand om dina personliga och ekonomiska intressen om du blir sjuk eller av annan anledning inte längre kan fatta egna beslut.