Helen har samlat in drygt en kvarts miljon till hjärnforskning Våra insamlare är riktiga hjältar. Helen är en av dem. Hennes driv och engagemang har lett till att hon samlat in drygt en kvarts miljon.

”Helens vänner” – har samlat in drygt en kvarts miljon

Våra insamlare är riktiga hjältar. Vi på Hjärnfonden är så imponerade av det engagemang och driv som finns ute i landet. Och vi slås varje gång av vilka små medel som behövs för att komma upp i stora summor när man jobbar tillsammans. Här passar verkligen uttrycket ”Många bäckar små…” in, för ingen enskild gåva är för liten. Alla gör skillnad!

Vi vill lyfta några av våra insamlare i sociala medier.. Denna veckas insamlare är Helen Strömberg som samlar in pengar till hjärnforskningen via sin insamling Helens vänner. Helen är en av dem som samlat in under längst tid till Hjärnfonden och för att få in pengar till forskningen tillverkar hon armband som hon säljer via sin blogg.

Hej Helen!  Varför samlar du in pengar till hjärnforskningen?

– Jag startade min insamling direkt efter att jag fick min MS-diagnos 2012. Det blev lite som terapi kan man säga. Kändes väldigt bra att kunna vända det jobbiga till något bra.

Vad är din största drivkraft för din insamling?

– Drivkraften är att jag kan göra så att forskningen om neurologiska sjukdomar kan fortsätta att gå framåt och därmed hjälpa massor av människor, både de som redan har och de som kommer att få sjukdomar i framtiden.

Hur mycket hoppas du samla in till hjärnforskningen?

– När jag startade min insamling ”Helens vänner” satte jag 25 000 kr som mål. Men insamlingen växte fort och nu är den uppe i drygt en kvarts miljon. Det känns otroligt roligt! Jag vet inte hur mycket jag kommer att samla in totalt men jag fortsätter så länge jag orkar och kan.

Vad hoppas du att dina pengar ska kunna användas till? 

– Jag hoppas mina pengar ska hjälpa till att få fram bra bromsmediciner, framför allt för ALS och Alzheimer. Men min insamling går dit pengarna behövs mest och inte till någon specifik sjukdom.

Vad vill du säga till Hjärnfondens följare?

– Att om man har möjlighet ska man stödja de insamlingar som redan finns eller att starta en egen. Tillsammans kan vi göra skillnad!

 

 

Relaterat

Fredrik står med sin cykel på refug i slussen mellan två körbanor

Mental Pedal: Från Kristianstad till Kebnekaise för miljonen till ALS-forskningen

2021 cyklade Fredrik Lundgren från Smygehuk till Riksgränsen och samlade in 124 000 kronor till Hjärnfonden. 2022 har han pga en familjekatastrof växlat upp sitt engagemang och planerar att ta sig på cykel och till fots från i Kristianstad till Kebnekaises topp. Målet är satt till 1 miljon kronor.

Fem män poserar i vinterkläder.

De skidar mot den farliga stressen

Fyra småbarnspappor som alla på olika sätt upplevt stressrelaterad ohälsa men som är gröngölingar i skidspåret. Nu siktar de på att ta sig igenom Vasaloppet den 27 februari – allt för forskningen om stress

Fyra personer som poserar med sina cyklar, iklädda träningskläder.

Två hundra mil på hjul för forskningen

Anette Blomgren i Göteborg ska, tillsammans med sin man och två vänner, cykla till Florens i sommar. I samband med det passar de på att samla in pengar till Hjärnfonden.

Leende kvinna på nyårsafton.

Hennes son blev svårt sjuk i PANS

Emelie Vestmans liv vändes upp och ned när hennes son Martin drabbas av sjukdomen PANS som femtonåring. Idag mår han bra, men Emelie brinner för att förbättra situationen för alla drabbade barn och deras familjer. Nu fyller hon 50 år och passar på att be om gåvor till hjärnforskningen.

Esportshjälpen har ett nytt insamlingsevent

Nu är det dags igen, under en vecka ska e-sportarna Robert Stumsner och Oliver Edlund samla in pengar till förmån för Hjärnfonden. Insamlingen kommer att äga rum genom ett direktsänt datorspelsevent den 19-25 april.

Drivkrafter

Maja, Oliver och Verna har på olika sätt påverkats av hjärnans ohälsa men har vänt blicken uppåt och hittat drivkraften att starta en insamling för att stötta hjärnforskningen. Klicka på pilen i bilden och se filmen där de berättar om sina insamlingar.