Helen har samlat in drygt en kvarts miljon till hjärnforskning Våra insamlare är riktiga hjältar. Helen är en av dem. Hennes driv och engagemang har lett till att hon samlat in drygt en kvarts miljon.

“Helens vänner” – har samlat in drygt en kvarts miljon

Våra insamlare är riktiga hjältar. Vi på Hjärnfonden är så imponerade av det engagemang och driv som finns ute i landet. Och vi slås varje gång av vilka små medel som behövs för att komma upp i stora summor när man jobbar tillsammans. Här passar verkligen uttrycket “Många bäckar små…” in, för ingen enskild gåva är för liten. Alla gör skillnad!

Vi vill lyfta några av våra insamlare i sociala medier.. Denna veckas insamlare är Helen Strömberg som samlar in pengar till hjärnforskningen via sin insamling Helens vänner. Helen är en av dem som samlat in under längst tid till Hjärnfonden och för att få in pengar till forskningen tillverkar hon armband som hon säljer via sin blogg.

Hej Helen!  Varför samlar du in pengar till hjärnforskningen?

– Jag startade min insamling direkt efter att jag fick min MS-diagnos 2012. Det blev lite som terapi kan man säga. Kändes väldigt bra att kunna vända det jobbiga till något bra.

Vad är din största drivkraft för din insamling?

– Drivkraften är att jag kan göra så att forskningen om neurologiska sjukdomar kan fortsätta att gå framåt och därmed hjälpa massor av människor, både de som redan har och de som kommer att få sjukdomar i framtiden.

Hur mycket hoppas du samla in till hjärnforskningen?

– När jag startade min insamling “Helens vänner” satte jag 25 000 kr som mål. Men insamlingen växte fort och nu är den uppe i drygt en kvarts miljon. Det känns otroligt roligt! Jag vet inte hur mycket jag kommer att samla in totalt men jag fortsätter så länge jag orkar och kan.

Vad hoppas du att dina pengar ska kunna användas till? 

– Jag hoppas mina pengar ska hjälpa till att få fram bra bromsmediciner, framför allt för ALS och Alzheimer. Men min insamling går dit pengarna behövs mest och inte till någon specifik sjukdom.

Vad vill du säga till Hjärnfondens följare?

– Att om man har möjlighet ska man stödja de insamlingar som redan finns eller att starta en egen. Tillsammans kan vi göra skillnad!

 

 

Relaterat

Julias stroke gav upphov till Yolita

När Julia Andrén fick en stroke skapade hon klädvarumärket Yolita för att stötta hjärnforskningen genom en egen insamling till Hjärnfonden. Här är hennes berättelse.

Kompisgänget bakom insamlingen Fight ALS cyklar Vätternrundan för ALS-forskningen.

De cyklar Vätternrundan för vännen och ALS-forskningen

För drygt tre år sedan drabbades då 27-åringa Johan av den obotliga sjukdomen ALS. Sedan dess har kompisgänget genom diverse aktiviteter samlat in nära 1 miljon kronor till forskningen via sin insamling hos Hjärnfonden. Nu ska de cykla Vätternrundan för att nå miljonen.

Victoria Sandsjoe är en av Sveriges yngsta ALS-patienter. Här paddlar hon kajak.

Victoria fick ALS som 21-åring

Victoria Sandsjoe är 24 år och lever med ALS. Hon är en av de yngsta patienterna i Sverige och tillsammans med sin mamma Lotta Svenneling har hon startat en insamling hos Hjärnfonden för att stötta forskningen och sprida kunskap om sjukdomen.

En grön form och ett porträtt på Alva Elfström i grå kavaj.

Brain Band – Alvas kamp mot ALS

Alva Elfström är 18 år gammal och driver insamlingen Brain Band – För kampen mot ALS. Insamlingen är en del av ett skolprojekt som heter Ung Företagsamhet där Alva driver företaget Brain Band där hon pärlar armband och skänker 50 procent av vinsten till insamlingen hos Hjärnfonden.

Fredrik står med sin cykel på refug i slussen mellan två körbanor

Mental Pedal: Från Kristianstad till Kebnekaise för miljonen till ALS-forskningen

2021 cyklade Fredrik Lundgren från Smygehuk till Riksgränsen och samlade in 124 000 kronor till Hjärnfonden. 2022 har han pga en familjekatastrof växlat upp sitt engagemang och planerar att ta sig på cykel och till fots från i Kristianstad till Kebnekaises topp. Målet är satt till 1 miljon kronor.

Fem män poserar i vinterkläder.

De skidar mot den farliga stressen

Fyra småbarnspappor som alla på olika sätt upplevt stressrelaterad ohälsa men som är gröngölingar i skidspåret. Nu siktar de på att ta sig igenom Vasaloppet den 27 februari – allt för forskningen om stress