Hjärnfonden
Ge en gåva
Helen har samlat in drygt en kvarts miljon till hjärnforskning

Våra insamlare är riktiga hjältar. Helen är en av dem. Hennes driv och engagemang har lett till att hon samlat in drygt en kvarts miljon.

“Helens vänner” – har samlat in drygt en kvarts miljon

Våra insamlare är riktiga hjältar. Vi på Hjärnfonden är så imponerade av det engagemang och driv som finns ute i landet. Och vi slås varje gång av vilka små medel som behövs för att komma upp i stora summor när man jobbar tillsammans. Här passar verkligen uttrycket “Många bäckar små…” in, för ingen enskild gåva är för liten. Alla gör skillnad!

Vi vill lyfta några av våra insamlare i sociala medier.. Denna veckas insamlare är Helen Strömberg som samlar in pengar till hjärnforskningen via sin insamling Helens vänner. Helen är en av dem som samlat in under längst tid till Hjärnfonden och för att få in pengar till forskningen tillverkar hon armband som hon säljer via sin blogg.

Hej Helen!  Varför samlar du in pengar till hjärnforskningen?

– Jag startade min insamling direkt efter att jag fick min MS-diagnos 2012. Det blev lite som terapi kan man säga. Kändes väldigt bra att kunna vända det jobbiga till något bra.

Vad är din största drivkraft för din insamling?

– Drivkraften är att jag kan göra så att forskningen om neurologiska sjukdomar kan fortsätta att gå framåt och därmed hjälpa massor av människor, både de som redan har och de som kommer att få sjukdomar i framtiden.

Hur mycket hoppas du samla in till hjärnforskningen?

– När jag startade min insamling “Helens vänner” satte jag 25 000 kr som mål. Men insamlingen växte fort och nu är den uppe i drygt en kvarts miljon. Det känns otroligt roligt! Jag vet inte hur mycket jag kommer att samla in totalt men jag fortsätter så länge jag orkar och kan.

Vad hoppas du att dina pengar ska kunna användas till? 

– Jag hoppas mina pengar ska hjälpa till att få fram bra bromsmediciner, framför allt för ALS och Alzheimer. Men min insamling går dit pengarna behövs mest och inte till någon specifik sjukdom.

Vad vill du säga till Hjärnfondens följare?

– Att om man har möjlighet ska man stödja de insamlingar som redan finns eller att starta en egen. Tillsammans kan vi göra skillnad!

 

 

shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta