Hjärnfonden
Ge en gåva
Helen har samlat in drygt en kvarts miljon till hjärnforskning

Våra insamlare är riktiga hjältar. Helen är en av dem. Hennes driv och engagemang har lett till att hon samlat in drygt en kvarts miljon.

“Helens vänner” – har samlat in drygt en kvarts miljon

Våra insamlare är riktiga hjältar. Vi på Hjärnfonden är så imponerade av det engagemang och driv som finns ute i landet. Och vi slås varje gång av vilka små medel som behövs för att komma upp i stora summor när man jobbar tillsammans. Här passar verkligen uttrycket “Många bäckar små…” in, för ingen enskild gåva är för liten. Alla gör skillnad!

Vi vill lyfta några av våra insamlare i sociala medier.. Denna veckas insamlare är Helen Strömberg som samlar in pengar till hjärnforskningen via sin insamling Helens vänner. Helen är en av dem som samlat in under längst tid till Hjärnfonden och för att få in pengar till forskningen tillverkar hon armband som hon säljer via sin blogg.

Hej Helen!  Varför samlar du in pengar till hjärnforskningen?

– Jag startade min insamling direkt efter att jag fick min MS-diagnos 2012. Det blev lite som terapi kan man säga. Kändes väldigt bra att kunna vända det jobbiga till något bra.

Vad är din största drivkraft för din insamling?

– Drivkraften är att jag kan göra så att forskningen om neurologiska sjukdomar kan fortsätta att gå framåt och därmed hjälpa massor av människor, både de som redan har och de som kommer att få sjukdomar i framtiden.

Hur mycket hoppas du samla in till hjärnforskningen?

– När jag startade min insamling “Helens vänner” satte jag 25 000 kr som mål. Men insamlingen växte fort och nu är den uppe i drygt en kvarts miljon. Det känns otroligt roligt! Jag vet inte hur mycket jag kommer att samla in totalt men jag fortsätter så länge jag orkar och kan.

Vad hoppas du att dina pengar ska kunna användas till? 

– Jag hoppas mina pengar ska hjälpa till att få fram bra bromsmediciner, framför allt för ALS och Alzheimer. Men min insamling går dit pengarna behövs mest och inte till någon specifik sjukdom.

Vad vill du säga till Hjärnfondens följare?

– Att om man har möjlighet ska man stödja de insamlingar som redan finns eller att starta en egen. Tillsammans kan vi göra skillnad!

 

 

Relaterat

En bild på Caroline Attalides pratandes på kontoret – hon jobbar med egna insamlingar på Hjärnfonden.

Därför ska du starta en egen insamling

När du startar en egen insamling för Hjärnfonden bidrar du till forskningen om sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar i hjärnan. Du väljer själv till vilken diagnos dina pengar ska gå. Hittills har de egna insamlingarna samlat in över 33 miljoner kronor till hjärnforskningen.
En stillbild från en video om Victoria Sandsjoe som drabbades av ALS när hon var 21 år gammal.

Victorias berättelse: Att få ALS som 21-åring

Victoria är en av de yngsta i Sverige som drabbats av ALS, en neurologisk sjukdom utan botemedel som leder till döden. Hon har startat en insamling till förmån för forskningen, som hon ser som sitt enda hopp.
En delad bild på Våga Prata-armband och ett porträtt på Marica Oscarsson som har en egen insamling till hjärnforskningen.

”Våga prata” – en insamling för psykisk ohälsa

På Hjärnfondens hemsida kan vem som helst starta en egen insamling. En av dem som gjort det är Marica Oscarsson. Här berättar hon själv om sitt engagemang för hjärnforskningen och varför hon startat en insamling.

Julias stroke gav upphov till Yolita

När Julia Andrén fick en stroke skapade hon klädvarumärket Yolita för att stötta hjärnforskningen genom en egen insamling till Hjärnfonden. Här är hennes berättelse.
Kompisgänget bakom insamlingen Fight ALS cyklar Vätternrundan för ALS-forskningen.

De cyklar Vätternrundan för vännen och ALS-forskningen

För drygt tre år sedan drabbades då 27-åriga Johan av den obotliga sjukdomen ALS. Sedan dess har kompisgänget genom diverse aktiviteter samlat in nära 1 miljon kronor till forskningen via sin insamling hos Hjärnfonden. Nu ska de cykla Vätternrundan för att nå miljonen.
Victoria Sandsjoe är en av Sveriges yngsta ALS-patienter. Här paddlar hon kajak.

Victoria fick ALS som 21-åring

Victoria Sandsjoe är 24 år och lever med ALS. Hon är en av de yngsta patienterna i Sverige och tillsammans med sin mamma Lotta Svenneling har hon startat en insamling hos Hjärnfonden för att stötta forskningen och sprida kunskap om sjukdomen.
shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta