Andrea Carmine Belin är hjärnforskare vid Karolinska Institutet.

Hjärnforskaren

Hjärnan styr det mest vi gör i livet, ändå är det mycket vi inte vet om den. Andrea Carmine Belin är hjärnforskare vid Karolinska Institutet. Klicka på pilen i bilden och följ med Andrea en dag på labbet.

 

Andrea Carmine Belin forskar om ärftliga hjärnsjukdomar, just nu om klusterhuvudvärk (tidigare kallat Hortons huvudvärk), en extremt plågsam sjukdom som kommer i attacker.  I filmen pratar hon om sin forskning och sina drivkrafter. Du får också möta några av Hjärnfondens donatorer som möjliggör livsviktig hjärnforskning.

Du kan läsa mer om klusterhuvudvärk här.

Här hittar du mer information om Hjärnfondens donatorsprogram.

Relaterat

Tobias Hildebrand med sin pappa

Därför kämpar Tobias Hildebrand för hjärnforskningen

Tobias Hildebrand är en av många närstående, som på nära håll fått erfara, hur en av hjärnans svåraste sjukdomar förändrade livet för en hel familj.

Forskning om andningskontroll hos spädbarn

Vad innebär det för forskaren att få stöd av en donator?

Professor och överläkare Eric Herlenius har fått ekonomiskt stöd till sin forskning vid Karolinska Institutet från Alexandra och Bertil Gyllings Stiftelse i tre år. Han berättar vad stiftelsens stöd betyder för hans forskning.

Madeleine och Alexandra Gylling.

”Att stötta hjärnforskningen ger så mycket tillbaka”

Bertil och Alexandra Gyllings Stiftelse är en av de privata aktörer som årligen stödjer hjärnforskning genom Hjärnfondens donatorsprogram. Stiftelsens ordförande, Madeleine Gylling berättar om familjens stora intresse och engagemang för forskningen om hjärnan.