Hjärnfonden
Ge en gåva

Hjärnfondens personal deltog glatt i Hjärnstegets septemberlopp

Hjärnstegets spännande resa 2021

Det känns oerhört roligt att få berätta att Hjärnsteget 2021 blev en succé, större än vi kunnat ana. Detta tack vare alla som promenerat, sprungit och rullat tillsammans med oss i dessa virtuella lopp.

För det har verkligen varit en resa. I juni tog vi vårt första stapplande hjärnsteg och i september vårt andra. Sammanlagt i år har vi kunnat samla in hela 393 000 kronor till hjärnforskningen. I september deltog 869 personer i Hjärnsteget vilket gav fantastiska 157 669 kronor till Alzheimerforskningen! För de pengarna kan forskarna ta ytterligare viktiga steg mot att hitta nya behandlingsmetoder för hjärnans sjukdomar.

Det här är ett nytt sätt för oss att samla in pengar till forskningen om hjärnan, samtidigt som vi kan främja folkhälsan och vi känner redan att vi är något på spåren. Med stor förtjusning har vi kunnat följa era fina bilder på sociala medier under #hjärnsteget, vilken pepp!

/Emma & Emelie, projektledare för Hjärnsteget

Relaterat

En pressbild från Göteborgsvarvet med fyra personer som springer in i mål.

Spring Göteborgsvarvet för hjärnforskningen

Den 18 maj är det dags för Göteborgsvarvet 2024. Hjärnfonden är en av sex officiella organisationer som du kan välja att springa för och samtidigt stötta till hjärnforskningen. Anmäl dig senast 30 april.
Ett kollage med en kvinna som ligger på en kudde och gammal dator mot beige bakgrund

Våra tio mest lästa artiklar 2022

2022 var året då forskningen om Alzheimers sjukdom tog ett stort kliv framåt, vi fick upp ögonen för hur ohälsosam stress påverkar oss och ALS blev en diagnos som vi pratade mycket om. Det är tydligt att hjärnan aldrig slutar fascinera oss. Här har vi listat våra tio mest lästa artiklar under 2022.
Företaget Fondo deltar i Hjärnsteget

Fondo x Hjärnsteget

För företaget Fondo är det viktigt att ta hand om de anställdas psykiska och fysiska hälsa. De ser personalen som sin absolut viktigaste tillgång och friskvård som en investering för framtiden. Genom att delta i Hjärnsteget bidrar Fondo både till förbättrad personalhälsa och till viktiga framsteg för hjärnforskningen.
Två händer som håller i gångstavar

Migrän och träning – det här ska du tänka på

Fysisk aktivitet kan vara ett tveeggat svärd för den som har migrän. Å ena sidan kan regelbunden träning vara en förebyggande behandling men för många förvärras huvudvärken av fysisk aktivitet.

Frisk motion med vårt virtuella vinterlopp

Springa på vintern? Ja, självklart, tycker Marcus Andersson och Tomas André från RaceOne, Hjärnfondens samarbetspartner i vårt virtuella lopp Hjärnsteget. Nu drar det ihop sig till ett vinterlopp igen – första loppet för 2023 äger rum 6-15 januari. Vi har ställt några frågor till Marcus och Tomas om vinterlöpning och virtuella lopp.
Dzenita Jenny Mehovic

Därför springer hon Hjärnsteget

Dzenita Jenny Mehovic är en av alla som kommer att springa Hjärnsteget nu i september. Att kunna bidra till forskningen om Alzheimer och samtidigt uppmana till fysisk aktivitet är viktigt för henne.
shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta