Hjärnfondens personal deltog glatt i Hjärnstegets septemberlopp

Hjärnstegets spännande resa 2021

Det känns oerhört roligt att få berätta att Hjärnsteget 2021 blev en succé, större än vi kunnat ana. Detta tack vare alla som promenerat, sprungit och rullat tillsammans med oss i dessa virtuella lopp.

För det har verkligen varit en resa. I juni tog vi vårt första stapplande hjärnsteg och i september vårt andra. Sammanlagt i år har vi kunnat samla in hela 393 000 kronor till hjärnforskningen. I september deltog 869 personer i Hjärnsteget vilket gav fantastiska 157 669 kronor till Alzheimerforskningen! För de pengarna kan forskarna ta ytterligare viktiga steg mot att hitta nya behandlingsmetoder för hjärnans sjukdomar.

Det här är ett nytt sätt för oss att samla in pengar till forskningen om hjärnan, samtidigt som vi kan främja folkhälsan och vi känner redan att vi är något på spåren. Med stor förtjusning har vi kunnat följa era fina bilder på sociala medier under #hjärnsteget, vilken pepp!

/Emma & Emelie, projektledare för Hjärnsteget

Relaterat

Dzenita Jenny Mehovic

Därför springer hon Hjärnsteget

Dzenita Jenny Mehovic är en av alla som kommer att springa Hjärnsteget nu i september. Att kunna bidra till forskningen om Alzheimer och samtidigt uppmana till fysisk aktivitet är viktigt för henne.

Lördagsgänget sprang Hjärnsteget i juni 2021.

Vänner i vått och torrt

I sol, regn, rusk eller snö ses vi, det spelar ingen roll. Lördagsträningen är helig. Vi är ett härligt gäng med kompisar och kompisars kompisar som ses samma tid, samma plats varje vecka. Och den här gången tränade vi för hjärnforskningen!