Hjärnfonden
Ge en gåva
Företaget Fondo deltar i Hjärnsteget

Fondos personal deltar i Hjärnsteget. Foto: Fondo

Fondo x Hjärnsteget

För företaget Fondo är det viktigt att ta hand om de anställdas psykiska och fysiska hälsa. De ser personalen som sin absolut viktigaste tillgång och friskvård som en investering för framtiden. Genom att delta i Hjärnsteget bidrar Fondo både till förbättrad personalhälsa och till viktiga framsteg för hjärnforskningen.

Varje år deltar flera företag med personal i Hjärnsteget. Fördelarna är många; de anställda får möjlighet till fysisk träning på arbetstid, hjärnan mår bättre när kroppen får röra på sig och samtidigt är företaget är med och stöttar den livsviktiga hjärnforskningen.

Ett av företagen som kommer att delta i höstens lopp är Fondo, ett företag som erbjuder en sparplattform med ett fondsparande. För Fondo är friskvård och träning otroligt viktigt och en stor del av tänket kring personalvård. De anställda får maximalt friskvårdsbidrag och träning uppmuntras alla dagar i veckan, även på arbetstid.

Personalen kommer att delta i Hjärnsteget och företaget har planerat en walk and talk samtidigt som de deltar i loppet, alltså ett möte som sker samtidigt som de promenerar.

Fondo har inte bara anmält sig till ett lopp utan har köpt seriebiljetter så att de kan delta i totalt fyra lopp under ett år. Snart är det alltså dags för Fondos första Hjärnsteg och vi har fått en pratstund med dess medgrundare och produktchef Daniel Eneroth.

Varför vill Fondo delta i Hjärnsteget?

– I vår huvudsakliga verksamhet fokuserar vi mycket på finansiell hälsa och arbetar löpande med utbildning mot privatpersoner. För oss är det därför självklart att även belysa vikten av psykisk och fysisk hälsa för att både stödja våra anställda och den forskning som sker inom detta område på ett konkret sätt.

Hur kommer ni att genomföra loppet? Vi har hört talas om en walk-and-talk!

– Exakt! Vi märkte att det fanns en efterfrågan av ett brett forum där vi alla kunde träffas och diskutera nya idéer och funderingar – alltså ett fritt möte utan någon egentlig agenda. Att sedan kombinera detta med motion är ju en grym kombination.

Ni har köpt biljetter till en hel serie, dvs. fyra lopp under ett år. Varför valde ni detta alternativ?

– Vi nöjer oss inte med en punktinsats inom detta område, utan vill verkligen understryka vikten av psykisk och fysisk hälsa genom göra en kontinuerlig insats under året – och gärna även fortsatt efter det!

Varför vill Fondo engagera sig för just hjärnan och varför har ni valt Hjärnfonden som organisation att stötta?

– Just hjärnhälsa är en sådan bred och viktig fråga. Vi känner alla någon som antingen navigerar vardagspusslet med någon form av koncentrationssvårighet eller allvarligare hjärnrelaterad åkomma. På ett personligt plan finns det även ofta osunda förväntningar på oss att vara den bästa kompisen, föräldern eller partnern samtidigt som man kanske vill göra karriär. Vi ser att människor går sönder eller springer in i den där beryktade väggen. För oss som är ett rent techbolag så är vår absolut viktigaste tillgång vår personal – att personalen ska få de absolut bästa förutsättningarna att hälsosamt kunna låna ut sin hjärnkapacitet till oss några timmar om dagen för att föra vårt arbete framåt.

Daniel berättar att förslaget om att genomföra Hjärnsteget tillsammans har fått oerhört positivt gehör från de anställda.

– Det har också framkallat många diskussioner och nya idéer kring vad vi mer kan göra för att stötta hjärnforskningen, säger han.

Vill du rekommendera andra företag att anmäla sig till Hjärnsteget?

– Ja, hjärnforskningen är otroligt viktig och din personal är många gånger bolagets viktigaste tillgång. Ge dem förutsättningarna att må bra och engagera sig i frågor kring exempelvis psykisk hälsa. Vi hoppas att genom vår medverkan kunna inspirera andra och även underlätta dialogen kring dessa frågor internt.

Vill du också anmäla ditt företag eller din arbetsgrupp till Hjärnsteget? Minst 50 procent av anmälningsavgifterna går till Hjärnfondens arbete med forskning och information om hjärnan.

Läs mer här: Hjärnsteget
Kontakta Emma Cajander på Hjärnfonden för att göra en gruppanmälan: emma.cajander@hjarnfonden.se

Relaterat

Två händer som håller i gångstavar

Migrän och träning – det här ska du tänka på

Fysisk aktivitet kan vara ett tveeggat svärd för den som har migrän. Å ena sidan kan regelbunden träning vara en förebyggande behandling men för många förvärras huvudvärken av fysisk aktivitet.

Frisk motion med vårt virtuella vinterlopp

Springa på vintern? Ja, självklart, tycker Marcus Andersson och Tomas André från RaceOne, Hjärnfondens samarbetspartner i vårt virtuella lopp Hjärnsteget. Nu drar det ihop sig till ett vinterlopp igen – första loppet för 2023 äger rum 6-15 januari. Vi har ställt några frågor till Marcus och Tomas om vinterlöpning och virtuella lopp.

Hjärnstegets spännande resa 2021

Det känns oerhört roligt att få berätta att Hjärnsteget 2021 blev en succé, större än vi kunnat ana. Detta tack vare alla som promenerat, sprungit och rullat tillsammans med oss i dessa virtuella lopp.
Dzenita Jenny Mehovic

Därför springer hon Hjärnsteget

Dzenita Jenny Mehovic är en av alla som kommer att springa Hjärnsteget nu i september. Att kunna bidra till forskningen om Alzheimer och samtidigt uppmana till fysisk aktivitet är viktigt för henne.
Lördagsgänget sprang Hjärnsteget i juni 2021.

Vänner i vått och torrt

I sol, regn, rusk eller snö ses vi, det spelar ingen roll. Lördagsträningen är helig. Vi är ett härligt gäng med kompisar och kompisars kompisar som ses samma tid, samma plats varje vecka. Och den här gången tränade vi för hjärnforskningen!

Kan kosten påverka hur smarta vi blir?

Visste du att hjärnan använder hela 25 procent av den energi vi förbrukar? Det gör att vår kost påverkar oss i allra högsta grad.
shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta