Lördagsgänget sprang Hjärnsteget i juni 2021. Lördagsgänget sprang Hjärnsteget i juni 2021.

Vänner i vått och torrt

I sol, regn, rusk eller snö ses vi, det spelar ingen roll. Lördagsträningen är helig. Vi är ett härligt gäng med kompisar och kompisars kompisar som ses samma tid, samma plats varje vecka. Och den här gången tränade vi för hjärnforskningen!

Jag och min vän Isa startade igång denna träningsgrupp strax innan Coronan bröt ut. Vilken räddning! Pandemin gjorde att vi alla fick frysa våra gymkort och ställa in inomhus-idrottandet. Dessutom drog restriktionerna åt vår sociala tillvaro så vi knappt kunde andas. Men på lördagarna andas vi vill jag lova, vi andas både häftigt av intervaller och lugnt i avslappningsövningar, en underbar start på helgen.

Träningen skapar gemenskap

Det absolut viktigaste detta härliga lördagsgäng står för är gemenskap, skratt, hejarop och pepp. Glädjen är stor när vi någon gång får med oss våra tonåringar också. Vi hör ibland protester mot att vi kör detta gratis, med det är så vi vill ha det, vi bjussar på det här för våra vänner.

Emma och Isa håller i lördagsträningen i alla väder.

Det vi däremot tyckte var en självklarhet var att planera in Hjärnsteget på en av lördagarna. Att tillsammans med våra vänner få bidra till hjärnforskningen känns jättefint. Vi samlades på en pick-nick efter att alla sprungit och gått sina sträckor och stämningen var verkligen på topp. Planen är att vi kommer genomföra alla fyra lopp under det kommande året. Vi vill tipsa alla om att göra likadant, dra ihop ett gäng och anmäl er till Hjärnsteget. Tillsammans gör vi skillnad!

Emma Cajander
Lördagscoach
Ansvarig företagssamarbeten Hjärnfonden

 

Relaterat

Hjärnstegets spännande resa 2021

Det känns oerhört roligt att få berätta att Hjärnsteget 2021 blev en succé, större än vi kunnat ana. Detta tack vare alla som promenerat, sprungit och rullat tillsammans med oss i dessa virtuella lopp.

Dzenita Jenny Mehovic

Därför springer hon Hjärnsteget

Dzenita Jenny Mehovic är en av alla som kommer att springa Hjärnsteget nu i september. Att kunna bidra till forskningen om Alzheimer och samtidigt uppmana till fysisk aktivitet är viktigt för henne.