Hjärnfonden
Ge en gåva
Lördagsgänget sprang Hjärnsteget i juni 2021.

Lördagsgänget sprang Hjärnsteget i juni 2021.

Vänner i vått och torrt

I sol, regn, rusk eller snö ses vi, det spelar ingen roll. Lördagsträningen är helig. Vi är ett härligt gäng med kompisar och kompisars kompisar som ses samma tid, samma plats varje vecka. Och den här gången tränade vi för hjärnforskningen!

Jag och min vän Isa startade igång denna träningsgrupp strax innan Coronan bröt ut. Vilken räddning! Pandemin gjorde att vi alla fick frysa våra gymkort och ställa in inomhus-idrottandet. Dessutom drog restriktionerna åt vår sociala tillvaro så vi knappt kunde andas. Men på lördagarna andas vi vill jag lova, vi andas både häftigt av intervaller och lugnt i avslappningsövningar, en underbar start på helgen.

Träningen skapar gemenskap

Det absolut viktigaste detta härliga lördagsgäng står för är gemenskap, skratt, hejarop och pepp. Glädjen är stor när vi någon gång får med oss våra tonåringar också. Vi hör ibland protester mot att vi kör detta gratis, med det är så vi vill ha det, vi bjussar på det här för våra vänner.

Emma och Isa håller i lördagsträningen i alla väder.

Det vi däremot tyckte var en självklarhet var att planera in Hjärnsteget på en av lördagarna. Att tillsammans med våra vänner få bidra till hjärnforskningen känns jättefint. Vi samlades på en pick-nick efter att alla sprungit och gått sina sträckor och stämningen var verkligen på topp. Planen är att vi kommer genomföra alla fyra lopp under det kommande året. Vi vill tipsa alla om att göra likadant, dra ihop ett gäng och anmäl er till Hjärnsteget. Tillsammans gör vi skillnad!

Emma Cajander
Lördagscoach
Ansvarig företagssamarbeten Hjärnfonden

 

Relaterat

Jonas äventyrar för psykisk hälsa

Jonas Böhlmark, 32, har under de senaste elva månaderna paddlat SUP från Narvik till Skottland. Han gör det för att öka kunskapen om psykisk ohälsa och minska stigmatiseringen kring bipolär sjukdom, som han själv lever med.
En pressbild från Göteborgsvarvet med fyra personer som springer in i mål.

Spring Göteborgsvarvet för hjärnforskningen

Den 18 maj är det dags för Göteborgsvarvet 2024. Hjärnfonden är en av sex officiella organisationer som du kan välja att springa för och samtidigt stötta till hjärnforskningen. Anmäl dig senast 30 april.
Ett kollage med en kvinna som ligger på en kudde och gammal dator mot beige bakgrund

Våra tio mest lästa artiklar 2022

2022 var året då forskningen om Alzheimers sjukdom tog ett stort kliv framåt, vi fick upp ögonen för hur ohälsosam stress påverkar oss och ALS blev en diagnos som vi pratade mycket om. Det är tydligt att hjärnan aldrig slutar fascinera oss. Här har vi listat våra tio mest lästa artiklar under 2022.
Företaget Fondo deltar i Hjärnsteget

Fondo x Hjärnsteget

För företaget Fondo är det viktigt att ta hand om de anställdas psykiska och fysiska hälsa. De ser personalen som sin absolut viktigaste tillgång och friskvård som en investering för framtiden. Genom att delta i Hjärnsteget bidrar Fondo både till förbättrad personalhälsa och till viktiga framsteg för hjärnforskningen.
Två händer som håller i gångstavar

Migrän och träning – det här ska du tänka på

Fysisk aktivitet kan vara ett tveeggat svärd för den som har migrän. Å ena sidan kan regelbunden träning vara en förebyggande behandling men för många förvärras huvudvärken av fysisk aktivitet.

Frisk motion med vårt virtuella vinterlopp

Springa på vintern? Ja, självklart, tycker Marcus Andersson och Tomas André från RaceOne, Hjärnfondens samarbetspartner i vårt virtuella lopp Hjärnsteget. Nu drar det ihop sig till ett vinterlopp igen – första loppet för 2023 äger rum 6-15 januari. Vi har ställt några frågor till Marcus och Tomas om vinterlöpning och virtuella lopp.
shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta