Frågor & svar om Hjärnsteget

Här finns svar på de vanligaste frågorna vi brukar få om Hjärnsteget – Hjärnfondens virtuella lopp.  Om du inte hittar svaret på din fråga här är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post till hjarnsteget@hjarnfonden.se.

 

Wow – 236 000 kr till forskningen

Tack för att du var med i Hjärnsteget! Under 10 dagar i juni deltog 865 personer i vårt första virtuella lopp. Tillsammans sprang, gick eller rullade ni otroliga 6 943 kilometer totalt! Det är snäppet längre än om du skulle ta dig från Stockholm till Nordpolen – och tillbaka!

Vänner i vått och torrt

I sol, regn, rusk eller snö ses vi, det spelar ingen roll. Lördagsträningen är helig. Vi är ett härligt gäng kompisar som ses samma tid, samma plats varje vecka. Och den här gången tränade vi för hjärnforskningen!

Därför mår vi bra av motion

Varför har motion så stor påverkan och vad händer egentligen i huvudet när vi rör på resten av kroppen? I den här filmen om hjärnan berättar Yvonne Forsell, psykiatriker och professor vid Karolinska Institutet, om hur vi kan maximera motionens effekt på hjärnan.

8 tips på hur du kan förebygga Alzheimer och demens

En tredjedel av alla demenssjukdomar skulle kunna förebyggas genom att göra små förändringar i hur vi lever. Här är åtta tips på hur du kan påverka risken att drabbas av Alzheimer.

Alzheimers sjukdom

Alzheimer och andra demenssjukdomar är den 3:e vanligaste dödsorsaken i Sverige. I Sverige har vi 130 000–150 000 som har en demenssjukdom och av dem har  ca 100 000 Alzheimers sjukdom. I takt med att vi lever längre kommer också antalet öka. Här har vi samlat information om sjukdomen för dig som vill veta mer.

Dela sidan