Hjärnfonden
Ge en gåva

”Varför duger jag inte, vad är det jag gör som är fel”

Edith var 23 år när hon fick sin ADHD-diagnos. I den här filmen berättar hon om hur det var och hur skolan och föräldrarna blev räddningen.

Se filmen här

Grace berättar om hur det är att ha ADHD

Ungefär mellan fem till sju procent av alla barn har ADHD. En av dem är Grace Brungardt. Hon är 11 år och vill att andra ska förstå hur det är att ha ADHD. Här kan du läsa hennes berättelse.

”Jag kände själv inte att det var något som var fel”

Efter Asperger-diagnosen blev datorn och ett lugnt rum räddningen för Alexander. Se filmen där han berättar om hur det var för honom i skolan.

Carina fortsätter kampen för rätt behandling av dotterns ADHD

Carina Köhlers dotter Elin hade det tufft i skolan och  fick kämpa för att få en ADHD diagnos. Men hon var inte ensam i sin kamp, hennes mamma fanns vid hennes sida.

”Bristen på kunskap resulterade i sexton förlorade år”

Efter att ha gått sexton år på helspänn fick Elin Andersson Köhler till slut sin ADHD diagnos och med den medicin. Det var först då hon kunde slappna av.

Viktigt att hitta varje barns styrkor och svårigheter

– Det viktigaste är att barnet inte är en diagnos utan att varje barn är unikt. Det finns inte ett barn som är det andra likt. Och det är viktigt att inte generalisera utan att hitta varje elevs styrkor och svårigheter och att förstå vad just den här eleven får energi ifrån. Det säger Lisa Lindgren som är lärare och arbetar inom särskolan med barn som har autism.
Caroline och Vendela KAnestig. Vendela har Aspergers syndrom

Aspergerdiagnosen blev en lättnad

Caroline Kanestig förstod redan när Vendela var liten att hon inte utvecklades som de flesta andra barn. Att få diagnosen Aspergers syndrom kändes som att en stor sten lossnade samtidigt som att en ny växte fram: oron för framtiden. Läs Carolines gripande berättelse här.

Ge en gåva till en specifik diagnos

shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta