Hjärnfonden
Ge en gåva

Du gör livsviktig hjärnforskning möjlig!

I fjol kunde Hjärnfonden ge stöd till 100 lovande forskningsprojekt. Nu börjar det bli dags för årets beslut om forskningsbidrag – på ungefär 100 miljoner kronor. Därför vill vår ordförande, Peter Thelin, tacka dig och berätta hur viktiga dina gåvor är.

För att vi ska nå nya genombrott inom hjärnforskningen krävs hårt arbete och, ärligt talat, ganska mycket pengar. Avancerad utrustning, stora patientstudier och laboratoriepreparat är kostsamma, men också helt nödvändiga. Problemet är att hjärnforskningen får förhållandevis små resurser från staten – därför är ditt stöd avgörande. Stort tack!

Vi är många som inte själva är hjärnforskare, men som ändå vill bidra till nya kunskaper om sjukdomar, funktionsnedsättningar och skador i hjärnan. Som styrelseordförande i Hjärnfonden använder jag min erfarenhet från finansbranschen för att se till att vi arbetar så effektivt som möjligt. Varje krona du ger ska göra maximal nytta.

Mitt engagemang för hjärnforskningen väcktes av att min mor drabbades av Alzheimers sjukdom. När hon sakta tynade bort blev det tydligt för mig hur lite vi kan göra för demenspatienter. Sedan har jag lärt mig att detsamma tyvärr kan sägas om många av hjärnans diagnoser. Bland annat behövs det genombrott inom ADHD, depression, Parkinsons sjukdom, ALS och stroke.

Tack och lov pågår massor av lovande hjärnforskning. Några spännande exempel är utveckling av nanoteknologi för att förbättra återhämtningen efter stroke, experiment med proteiner som kan ”fånga in” särskilda Alzheimer-molekyler och försök med artificiell intelligens för att lösa Parkinsongåtan.

Jag är glad för att du är med och gör detta möjligt. Nu måste vi bara se till att alla dessa duktiga hjärnforskare får möjlighet att fortsätta. Tyvärr är finansiering en ständig utmaning. Med tanke på hur vanliga hjärnans diagnoser är så finns det få områden som borde vara lika prioriterade som hjärnforskningen. Därför hoppas jag att du vill fortsätta vara med oss – för att öka människors livskvalitet och rädda liv. Ge gärna en ny gåva redan idag!

Varma tack!

Peter Thelin
Styrelseordförande, Hjärnfonden

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen

shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta