Dagny Carlsson är världens äldsta bloggerska, hon startade sin blogg när hon var 100 år.

Livet börjar vid hundra

Dagny Carlsson är bloggerskan som startade sin blogg när hon var 100 år. Hon tog en datorkurs när hon var 99 år och hennes blogg Bojan har nu 3 miljoner följare. Dagny Carlsson har också skrivit boken Livet enligt Dagny: I huvudet på en 104-åring. Hon har varit gäst på flera TV-program, bland annat Fråga Doktorn och Skavlan. Dagny fyller 105 år den 8 maj

På Hjärnans Dag 2017 i Stockholm intervjuades hon av Suzanne Axell, programledare på Fråga Doktorn. Dagny berättade om sitt liv och gav flera goda råd om hur du håller dig frisk länge.

Klicka på pilen i bilden här ovanför så kan du se Dagny Carlsson och Suzanne Axells samtal.

Du kan se flera av föreläsningarna från Hjärnans Dag här:

Professor Thomas Perlmann om stamcellsforskning.

Professor Miia Kivipelto om hur du håller hjärnan frisk hela livet.

Professor Agneta Nordberg om vikten av att tidigt upptäcka och diagnosticera Alzheimers sjukdom.

Relaterat

Den formbara hjärnan

Nils Simonson är hjärnkirurgen som efter 35 år lagt skalpellen på hyllan och sadlat om till föreläsare. På Hjärnans Dag talade han om den formbara hjärnan och hur våra tankar förändrar anatomin i hjärnan. Klicka på pilen så kan du se hans föreläsning.

Så här håller du hjärnan frisk hela livet

Hjärnan ska hålla hela livet men vad kan vi påverka själv och vilken betydelse har egentligen arv och miljö. Studier visar att det går att förebygga minnesstörningar. Detta genom kost, fysisk träning, kognitiv träning och kontroll av vaskulära riskfaktorer så som högt blodtryck och blodfetter.

Hjärnans Dag 2017

Oscarsteatern var fullsatt på Hjärnans Dag den 6 april i Stockholm. Vi bjöds på ett fullspäckat program med inspirerande och spännande föreläsningar av några av landets främsta hjärnforskare. Konferencier för dagen var Suzanne Axell.