Hjärnfonden
Ge en gåva
Anna Hemlin, generalsekreterare på Hjärnfonden tar emot check på 16 miljoner från Postkodlotteriet

Anna Hemlin, generalsekreterare på Hjärnfonden tar emot en check på 16 miljoner från Svenska Postkodlotteriet

Postkodlotteriet ger 16 miljoner till hjärnforskningen!

Tusen tack Svenska Postkodlotteriet och alla lottköpare för fantastiska 16 miljoner kronor! Idag delade Postkodlotteriet ut 2020 års överskott till 58 ideella organisationer.
Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kunde de ideella organisationerna ta emot drygt en miljard kronor.

– Vi är mycket glada och tacksamma för stödet från Svenska Postkodlotteriet. Det betyder mycket och är ett viktigt bidrag för att driva svensk hjärnforskning framåt. Pengarna kommer att göra stor nytta för personer som drabbats av hjärnans sjukdomar, funktionsnedsättningar eller skador. Vi använder gåvan bl.a. till att dela ut stipendier till  forskare som nyligen disputerat. Med mer forskningspengar kan vi hitta bättre botemedel och behandlingar så att vi kan rädda fler liv, öka livskvaliteten och ge fler friska år till många fler, säger Anna Hemlin, generalsekreterare Hjärnfonden.

 

Relaterat

Ett nyckelhål där man ser att en person kikar igenom, vilket representerar bilden av svenskar som tittar genom titthålet för att se så att ingen granne befinner sig i trapphuset.

Ett hej till grannen kan betyda mer än du tror

Många svenskar besväras av ofrivillig ensamhet och isolering. Men forskning visar att ytliga och tillfälliga kontakter kan göra stor skillnad för vårt välmående.
Fredrika Järnehall, utbildningschef Stiftelsen Friends, forsknings- och högskoleminister Matilda Ernkrans, Anna Hemlin, generalsekreterare Hjärnfonden

Kunskap om NPF måste ingå i lärarutbildningen

Idag träffade Friends och Hjärnfonden forsknings- och högskoleminister Matilda Ernkrans för att tala om hur vi stärker skolans arbete för att öka kunskapen om NPF. Ett mycket bra samtal. – Lärare ska alltid agera och lära ut på ett sätt som passar även barn med ADHD och autism, säger Anna Hemlin, generalsekreterare på Hjärnfonden.

15 miljoner till hjärnforskningen!

Igår kväll fick Hjärnfonden ta emot 15 miljoner kronor när Svenska Postkodlotteriet delade ut sitt överskott till aktörer inom den ideella sektorn.

Maria fick sin sömn analyserad av en sömnforskare

Det är viktigt att sova för att hålla hjärnans hälsa i balans. Det är vanligt att ha problem med sömnen och ungefär var tredje person har sömnbesvär då och då och var tionde får svårare besvär. Om vi sover dåligt under lång tid ökar risken för flera sjukdomar, minnet försämras och immunförsvaret försvagas.

Ny spellag kan äventyra stöd till ideella organisationer

Hjärnfonden får varje år stort stöd från Svenska Postkodlotteriet som fördelar överskottet från lotteriet till utvalda förmånstagare. Stödet betyder mycket och har hjälpt till att finansiera många forskningsprojekt om hjärnans sjukdomar. Men detta kan komma att ändras. Just nu bedrivs en politisk utredning i syfte att omreglera den nuvarande spellagstiftningen genom att införa ett spellicenssystem […]

10 miljoner tack till PostkodLotteriet!

Hjärnfonden har tacksamt mottagit 10 miljoner kronor från Svenska PostkodLotteriet. Varje år fördelas överskottet från lotteriet till förmånstagare. Under årets utdelning fördelades hela 1 083 323 kronor till 55 utvalda organisationer.
shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta