Anna Hemlin, generalsekreterare på Hjärnfonden tar emot check på 16 miljoner från Postkodlotteriet Anna Hemlin, generalsekreterare på Hjärnfonden tar emot en check på 16 miljoner från Svenska Postkodlotteriet

Postkodlotteriet ger 16 miljoner till hjärnforskningen!

Tusen tack Svenska Postkodlotteriet och alla lottköpare för fantastiska 16 miljoner kronor! Idag delade Postkodlotteriet ut 2020 års överskott till 58 ideella organisationer.
Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kunde de ideella organisationerna ta emot drygt en miljard kronor.

– Vi är mycket glada och tacksamma för stödet från Svenska Postkodlotteriet. Det betyder mycket och är ett viktigt bidrag för att driva svensk hjärnforskning framåt. Pengarna kommer att göra stor nytta för personer som drabbats av hjärnans sjukdomar, funktionsnedsättningar eller skador. Vi använder gåvan bl.a. till att dela ut stipendier till  forskare som nyligen disputerat. Med mer forskningspengar kan vi hitta bättre botemedel och behandlingar så att vi kan rädda fler liv, öka livskvaliteten och ge fler friska år till många fler, säger Anna Hemlin, generalsekreterare Hjärnfonden.

 

Dela sidan

Engagera dig redan idag