15 miljoner till hjärnforskningen!

Igår kväll fick Hjärnfonden ta emot 15 miljoner kronor när Svenska Postkodlotteriet delade ut sitt överskott till aktörer inom den ideella sektorn.

Sedan 2014 har Hjärnfonden varit en av Svenska Postkodlotteriets förmånstagare, vilket betyder att lottköparna har varit med och bidragit till organisationens viktiga arbete med att föra svensk hjärnforskning framåt. För Hjärnfonden och de forskare som får stöd av organisationen är bidraget oerhört viktigt och en förutsättning för att kunna förebygga, tidigt upptäcka och framgångsrikt behandla hjärnans ohälsa.

– Vi är mycket glada för samarbetet med Svenska Postkodlotteriet. Stödet betyder mycket och är ett viktigt bidrag för att driva svensk hjärnforskning framåt. Med mer forskningspengar kan vi hitta bättre botemedel och behandlingar så vi kan rädda fler liv, öka livskvalitén och ge fler friska år till många fler, säger Anna Hemlin, generalsekreterare Hjärnfonden.

Totalt har Hjärnfonden mottagit 58 miljoner kronor från Svenska Postkodlotteriet.

Alla Postkodlotteriets förmånstagare 2018.

Alla Postkodlotteriets förmånstagare 2018.

 

Dela sidan

Engagera dig redan idag

Stöd forskningen

Ge en gåva

Starta en insamling

Starta