Hjärnfonden
Ge en gåva

Maria fick sin sömn analyserad av en sömnforskare

Det är viktigt att sova för att hålla hjärnans hälsa i balans. Det är vanligt att ha problem med sömnen och ungefär var tredje person har sömnbesvär då och då och var tionde får svårare besvär. Om vi sover dåligt under lång tid ökar risken för flera sjukdomar, minnet försämras och immunförsvaret försvagas.

Maria, en av Postkodlotteriets lottköpare, är en av alla som har sömnproblem. Hon fick tillbringa en natt i stressinstitutets sömnstudio och hennes sömn analyserades av professor Mats Lekander.
Klicka på pilen i bilden och se vad de kom fram till.

 

Relaterat

Ett porträtt på Christian Benedict som är sömnforskare vi Uppsala universitet

Ny forskning fokuserar på kvinnors sömn

Hälsoproblem relaterade till sömn är allt vanligare och ungefär varannan kvinna upplever sömnsvårigheter. Vid Uppsala universitet ska en ny studie, finansierad av Hjärnfonden, undersöka kvinnors sömn i relation till hormonivåerna.

Onyttig mat försämrar din sömn

Hur vi sover påverkar hur våra hjärnor mår. Jonathan Cedernaes undersöker hur maten du äter kan få dig att sova bättre eller sämre. Vi har fått besöka sömnlabbet på Uppsala Biomedicinska Centrum.
Ett nyckelhål där man ser att en person kikar igenom, vilket representerar bilden av svenskar som tittar genom titthålet för att se så att ingen granne befinner sig i trapphuset.

Ett hej till grannen kan betyda mer än du tror

Många svenskar besväras av ofrivillig ensamhet och isolering. Men forskning visar att ytliga och tillfälliga kontakter kan göra stor skillnad för vårt välmående.
Anna Hemlin, generalsekreterare på Hjärnfonden tar emot check på 16 miljoner från Postkodlotteriet

Postkodlotteriet ger 16 miljoner till hjärnforskningen!

Tusen tack Svenska Postkodlotteriet och alla lottköpare för fantastiska 16 miljoner kronor! Idag delade Postkodlotteriet ut 2020 års överskott till 58 ideella organisationer. Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kunde de ideella organisationerna ta emot drygt en miljard kronor.

Vintertrötthet – utan ljus kommer vi ur fas

Det är höst och vi går mot mörkare tider när mindre och mindre solljus når våra ögon. På söndag morgon ställer vi om klockorna för att det ska bli aningens ljusare om mornarna. Men både tidsomställningen om bristen på solljus påverkar våra kroppar. Sömnforskaren Christian Benedict ger sina bästa tips hur du klarar omställningen.
Fredrika Järnehall, utbildningschef Stiftelsen Friends, forsknings- och högskoleminister Matilda Ernkrans, Anna Hemlin, generalsekreterare Hjärnfonden

Kunskap om NPF måste ingå i lärarutbildningen

Idag träffade Friends och Hjärnfonden forsknings- och högskoleminister Matilda Ernkrans för att tala om hur vi stärker skolans arbete för att öka kunskapen om NPF. Ett mycket bra samtal. – Lärare ska alltid agera och lära ut på ett sätt som passar även barn med ADHD och autism, säger Anna Hemlin, generalsekreterare på Hjärnfonden.
shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta