Man skriver sitt testamente

Lär dig mer om att skriva testamente den 1 juni

Boka in sommarens viktigaste kväll! Välkommen till ett kostnadsfritt webinar om att skriva testamente.

Hjärnfonden och juristbyrån Lawly reder ut varför du ska skriva testamente och vad som är bra att tänka på. Du får veta mer om testamentets formella krav, arvsordningen, hur man hanterar särkullbarn, om man kan klandra ett testamente, sambolagens regler och vad som gäller om testamentatorn lider av en sjukdom. Vi kommer också att prata om framtidsfullmakt.

Josefine Holmgren, familjejurist och Charlie Wejander, grundare, från Lawly kommer att förklara reglerna kring arv och testamente. Dessutom finns det möjlighet att chatta med Lawlys jurist.

Program:

17:00 Webinaret startar. Mikael Färjsjö, insamlingschef för stora gåvor på Hjärnfonden, inleder

17:05 Charlie Wejander och Josefine Holmgren från Lawly svarar på frågor och reder ut reglerna om testamente

18:00 Webinaret avslutas.

Anmäl dig senast den 16 maj här  

När du anmält dig skickas en länk till webinaret.

Välkommen!

Relaterat

Äldre kvinna signerar sitt testamente

Titta på vårt webinar om testamenten

Många tycker att det är svårt och mycket att tänka på när det gäller att skriva sitt testamente. Titta på vårt testamenteswebinar och få svar på många frågor.

Mormor sitter med sin dotter och barnbarn.

8 saker att ha i åtanke när det gäller testamente

Genom att skriva ditt testamente underlättar du för dina närstående och säkerställer att ditt arv fördelas på det sätt du vill. Här är några saker att tänka på.

Mormor läser en saga för sina barnbarn

8 skäl till varför du bör skriva ett testamente

Att skriva sitt testamente är något som många väljer att skjuta framför sig. Det kan kännas både jobbigt och svårt. Men genom att skriva ett testamente underlättar du för dina närstående och undviker oklarheter. Här har vi listat åtta skäl till att skriva ett ditt testamente.

Äldre par diskuterar sitt testamente med en jurist

Välkommen till ett webinar om att skriva testamente den 7 december kl 17.00

Boka vinterns viktigaste kväll. Hjärnfonden och juristbyrån Lawly reder ut vad som händer rent juridiskt om du inte gör någonting och hur du kan få det att bli som du vill genom att skriva testamente.

Äldre mor och hennes vuxna dotter ser på varandra

Vad är en framtidsfullmakt?

En framtidsfullmakt är en fullmakt som du kan ge till en annan person i förebyggande syfte. Genom att skriva en framtidsfullmakt utser du en person som kan ta hand om dina personliga och ekonomiska intressen om du blir sjuk eller av annan anledning inte längre kan fatta egna beslut.

Här kan du se vårt webinar om att skriva testamente

Hjärnfonden och Familjens Jurist berättar i detta webinar om hur det praktiskt går till att skriva ett testamente och vad som gäller för framtidsfullmakt.
Klicka på pilen i bilden och titta på webinariet.