”Varför duger jag inte, vad är det jag gör som är fel”

Edith var 23 år när hon fick sin ADHD-diagnos. I den här filmen berättar hon om hur det var och hur skolan och föräldrarna blev räddningen.

Se filmen här

Grace berättar om hur det är att ha ADHD

ADHD förekommer hos ungefär fem procent av barnen. En av dem är Grace Brungardt. Hon är 11 år och vill att andra ska förstå hur det är att ha ADHD. Här kan du läsa hennes berättelse.

”Jag kände själv inte att det var något som var fel”

Efter Asperger-diagnosen blev datorn och ett lugnt rum räddningen för Alexander. Se filmen där han berättar om hur det var för honom i skolan.

Carina fortsätter kampen för rätt behandling av ADHD

Carina Köhlers dotter Elin fick kämpa för att få en ADHD diagnos och hade det tufft i skolan. Men hon var inte ensam i sin kamp, hennes mamma fanns vid hennes sida.

”Bristen på kunskap resulterade i sexton förlorade år”

Efter att ha gått sexton år på helspänn fick Elin Andersson Köhler till slut sin ADHD diagnos och med den medicin. Det var först då hon kunde slappna av.

Viktigt att hitta varje barns styrkor och svårigheter

– Det viktigaste är att barnet inte är en diagnos utan att varje barn är unikt. Det finns inte ett barn som är det andra likt. Och det är viktigt att inte generalisera utan att hitta varje elevs styrkor och svårigheter och att förstå vad just den här eleven får energi ifrån säger Lisa Lindgren som är lärare och arbetar inom särskolan med barn som har autism.

Aspergerdiagnosen blev en lättnad

Caroline Kanestig förstod redan när Vendela var liten att hon inte utvecklades som andra barn. Aspergerdiagnosen kändes som att en stor sten lossnade samtidigt som att en ny växte fram, oron för framtiden. Läs Carolines gripande berättelse här.

Dela sidan