Forskaren och vetenskapsskribenten Emma Frans är vinnare av Stora Journalistpriset 2017 i kategorin Årets Röst. Juryns motivering: "För att hon så underhållande tar striden mot faktaresistensen och med vetenskaplig skärpa avslöjar nätets seglivade myter."Foto: Magnus Bergström

Emma Frans får Stora Journalistpriset i kategorin Årets röst

Juryn motiverar sitt beslut så här:
“För att hon så underhållande tar striden mot faktaresistensen och med vetenskaplig skärpa avslöjar nätets seglivade myter.”
Vi på Hjärnfonden gratulerar Emma Frans till priset. Emma har tidigare fått ett postdoktoralt stipendium från hjärnfonden för sin forskning om ADHD på Karolinska Institutet.

Relaterat

“Rätt behandling av ADHD kan ge både längre och enklare liv”

Emma Frans forskar om ADHD. Fokus för hennes forskning är de långsiktiga effekterna av ADHD-medicinering. ADHD förekommer hos ungefär fem procent av barnen och tre till fyra procent av vuxna och är därmed den vanligaste utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningen. Här berättar Emma Frans själv om sin forskning och vad den betyder för dig som har ADHD eller ett barn med ADHD.