Spela

Kan vem som helst skaffa ett superminne?

Hur kan vi utmana vår hjärna och lära oss komma ihåg precis vad vi vill? Minnesmästaren Jonas von Essen är flerfaldig världsmästare i minne och kom tvåa i Talang 2018. Enligt Jonas kan alla öva upp sitt minne och till och med skaffa sig ett superminne. Här ger han sina bästa knep.

Jonas von Essen är minnesmästaren som kan lägga tusentals siffror, spelkort och faktauppgifter på minnet. Och för att göra det associerar han allting till bilder. Jonas knep är något vi alla kan använda i vardagen och på Hjärnans Dag i april 2018 avslöjade han hur det till exempel går till att lära sig ordningen på 1400 blandade spelkort.

Se fler föreläsningar från Hjärnans Dag 2018 här:

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen

  • kr

Dela sidan

Engagera dig redan idag