Hjärnfonden
Ge en gåva

Fredrik Backman – Och varje morgon blir vägen hem längre och längre

I sin senaste bok “Och varje morgon blir vägen hem längre och längre” tecknar Fredrik Backman ett ömsint porträtt av en åldrande mans kamp för att hålla kvar sina allra käraste minnen, och hur hans öde påverkar dem som står honom närmast. Fredrik Backman har valt att ge sin del av alla royalties för boken till Hjärnfonden, något vi är fantastiskt glada och tacksamma för.

Så här säger han på Instagram :

Hur som helst går min del av alla royalties till Hjärnfonden, en insamlingsstiftelse till förmån för forskning om hjärnans sjukdomar. Så om man “tankar ner” boken eller vad ni ungdomar nu håller på med nuförtiden så får man väldigt gärna, om möjlighet föreligger, komplettera med en liten donation till Hjärnfonden på bankgiro 901-12 55. Om man inte har tankat ner något får man gärna göra en donation till Hjärnfonden ändå.”

Boken inleds med att farfar och Noah sitter på en bänk och pratar. Under bänken växer hyacinter, just de blommor som farmor odlade i sin trädgård. Farfar och Noah kan prata med varandra om allt. Om livets alla frågor, både de största och de minsta. Under samtalet med Noah kan farfar inte låta bli att minnas hur det var att förälska sig i farmor, och hur det var att förlora henne. Han kan fortfarande se henne framför sig och fruktar den dag då han inte längre kommer att minnas henne.

Och varje morgon blir vägen hem längre och längre finns i butiker från den 15 maj.

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen

Relaterat

Tobias Hildebrand med sin pappa

”Har du fått Alzheimers eller?” Vad jag ångrar de orden!

Tobias Hildebrand kunde inte tro att hans starka och stolta pappa hade en svår sjukdom, han var ju inte ens 60 år. Trots att pappan vägrade gå till doktorn talade det förändrade beteendet sitt eget språk. Läs Tobias Hildebrands berättelse om Alzheimers sjukdom och varför din gåva till Hjärnforskningen är så viktig.
shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta