Hur tar du hand om din hjärna – hjälp forskarna att förstå

Hjärnan är ett av våra viktigaste organ och hjärnans ohälsa står för en tredjedel av den globala sjukdomsbördan. Vi vet fortfarande väldigt lite om hur människor ser på sin hjärna och sin hjärnhälsa. Nu kan du hjälpa forskarna att förstå mer genom att delta i en enkät, The Global Brain Health Survey.

Hjärnhälsa handlar om din förmåga att minnas, lära, planera, koncentrera dig och hantera utmaningar. Det handlar också om dina förmågor att vara i mental och emotionell balans. Kort sagt, hjärnhälsa handlar om att få ut det mesta av din hjärna och att ta hand om den .

Nu vill ett internationellt forskarteam ta reda på mer om människors syn på hjärnan och hjärnhälsa och har därför gjort en enkät, The Global Brain Health Survey.

Enkäten består av 16 frågor som rör din syn på hjärnan och ditt intresse för din hjärnhälsa. Enkäten innefattar bl a frågor om du är intresserad av att veta mer om din hjärnhälsa genom att t.ex. ta ett test på hjärnhälsa. Det finns även frågor om vad du är villig att göra för din hjärnhälsa, t.ex. genom att förändra din livsstil.

Enkäten är öppen tom den 31 augusti 2020 och forskarna har redan fått svar från människor i 65 olika länder.

Resultaten kommer att analyseras och sedan publiceras i vetenskapliga tidskrifter.

Forskningen utförs av Lifebrain konsortiet i samarbete med de Norska, Tyska och Belgiska Hjärnråden, The National University of Ostroh Academy, Brain Foundation Netherlands, samt the Women’s Brain Project.

Lifebrain är finansierad av Europeiska Unionens Horizon 2020-program.

Dela sidan

Engagera dig redan idag