Marie Åberg

Hur är det att ha migrän?

Migrän är en sjukdom som är mycket vanlig, men ändå är det många som inte känner till hur det är att drabbas. Den här veckan har vår kollega Marie tagit över Hjärnfondens Instagramkonto för att berätta hur det är att leva med migrän. Du får veta hur det har påverkat henne och om vägen till rätt diagnos och behandling.  

– Om vi skulle tillverka en sådan skylt som jag håller i här på bilden, skulle vi i Sverige behöva göra över 1 miljon stycken. För det är så många som lider av migrän! I mitt fall är den även kronisk, vilket rent definitionsmässigt betyder att den drabbade ska ha mer än 15 dagar med huvudvärk varje månad, varav minst 8 av dessa är migrän. När jag hade det som värst hade jag migrän varje dag i en period, ja ni hörde rätt, varje dag, säger Marie Åberg.

Följ Maries berättelse på Instagram

Den 12 september är Migrändagen. Läs mer om migrän här

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen

  • kr

Dela sidan

Engagera dig redan idag