Marie Åberg

Hur är det att ha migrän?

Migrän är en sjukdom som är mycket vanlig, men ändå är det många som inte känner till hur det är att drabbas. Den här veckan har vår kollega Marie tagit över Hjärnfondens Instagramkonto för att berätta hur det är att leva med migrän. Du får veta hur det har påverkat henne och om vägen till rätt diagnos och behandling.  

– Om vi skulle tillverka en sådan skylt som jag håller i här på bilden, skulle vi i Sverige behöva göra över 1 miljon stycken. För det är så många som lider av migrän! I mitt fall är den även kronisk, vilket rent definitionsmässigt betyder att den drabbade ska ha mer än 15 dagar med huvudvärk varje månad, varav minst 8 av dessa är migrän. När jag hade det som värst hade jag migrän varje dag i en period, ja ni hörde rätt, varje dag, säger Marie Åberg.

Följ Maries berättelse på Instagram

Den 12 september är Migrändagen. Läs mer om migrän här

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen

Relaterat

En bild på en ung Marie på en buss

Om att inte bli trodd i sin migrän och jakten på rätt behandling – Del 2

När inga läkemedel eller behandlingar fungerar och vården inte lyssnar, men migränen fortsätter fem dagar i veckan, då är livet tufft. Precis detta upplevde Marie under sina första år med migrän, fram tills hon träffade en läkare som tog hennes besvär på allvar. Läs del två i hennes berättelse här.

Ett porträtt av Marie som lider av migrän mot en blommig fondvägg

”Jag vet aldrig när nästa migränattack kommer.” – Del 1

Marie Åberg har lidit av kronisk migrän sedan hon var 15 år. Att som tonåring behöva lämna filmkvällar och fester för att smärtan blev för stark, och samtidigt få kommentarer som ”Har du druckit tillräckligt med vatten?” var otroligt tufft. Läs första delen i hennes berättelse här.

Anna har migrän

Livet sätts på paus – att leva med migrän

Anna lever med kronisk migrän. Fem till sju dagar i veckan, året runt, får hon fruktansvärd huvudvärk, mår illa och kallsvettas. Livet sätts på paus.

Marie Åberg

”Ibland kan jag känna mig väldigt ensam i min migrän”

Den 12 september var den europeiska migrändagen. Över en miljon svenskar är drabbade av sjukdomen.

Sajedeh hoppas på nya läkemedel mot migrän

Migrän är en folksjukdom som drabbar runt en miljon svenskar. Orsaken till den svåra huvudvärken är fortfarande inte helt känd och de läkemedel som finns fungerar inte för alla. Dessutom har sjukdomen visat sig vara mer komplicerad än man tidigare trott. Men nya forskningsframsteg görs hela tiden.

Anna Theresia har Hortons huvudvärk

Anna Theresia Qwinth älskar sitt liv. Men i slutet av sommaren 2015 drabbades hon av en extremt kraftig huvudvärk som inte ville ge med sig. Hon fick diagnosen Hortons huvudvärk. För att bearbeta omställningen och dela med sig av sina erfarenheter har hon startat en blogg. Här är ett utdrag ur bloggen. Läs gärna mer på http://annatheresias.blogg.se/.