Stroke

Var 17:e minut får någon i Sverige en stroke, cirka 25 000 personer drabbas varje år. En stroke är en blödning eller en propp i hjärnan och måste behandlas omgående, tiden är en extremt viktig faktor.

Visste du att stroke är den vanligaste orsaken till fysiska handikapp hos vuxna och den tredje vanligaste dödsorsaken i Sverige?

Läs mer om stroke

Hjärnfondens upprop för en bättre strokerehabilitering

Många av de som drabbas av en stroke får allvarliga komplikationer och behovet av rehabilitering är stort. Var med i vårt upprop för allas rätt till en bra strokerehabilitering. Läs mer här

Läs mer här

Personliga berättelser om att uppleva en stroke

Fannys mamma Helén drabbades av en stroke 58 år gammal. Jan vaknade en morgon förlamad efter en stroke och Åsa drabbades av en stroke när hon paddlade. Läs om dem och många andra som valt att dela med sig av sina personliga berättelser.

Läs mer här

Den senaste forskningen om stroke

Toppmodern hjärnforskning skapar hela tiden nya möjligheter att rädda strokedrabbade och ge dem bättre rehabilitering. Kanske kan till exempel transplantation av stamceller hjälpa patienter att återfå förlorade funktioner. Här kan du läsa mer om de senaste rönen inom strokeforskningen.

Ta mig till forskningen!

#FelHand – ett initiativ av Hjärnfonden

Med initiativet #FelHand uppmärksammade Hjärnfonden den orättvisa strokerehabiliteringen runtom i landet. Därför lämnade vi över 215 000 namnteckningar, skrivna med ”fel hand”, samt fem krav på bättre strokerehabilitering till folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström.

Läs mer om #FelHand

Starta en egen insamling mot stroke

Starta en insamling där du och alla i din närhet tillsammans bidrar till den livsviktiga hjärnforskningen. En insamling för någon du bryr dig om. För att fler ska överleva och få ett bättre liv efter en stroke.

Starta din insamling här

Ge en gåva till forskningen om stroke

Din gåva ger oss möjlighet att finansiera den främsta hjärnforskningen i Sverige. Med din hjälp kan vi komma ännu ett steg närmare vår vision – att ingen ska behöva lida av sjukdomar, skador eller funktionsnedsättningar i hjärnan.

Ge din gåva här

Dela sidan