Spela

Den uppkopplade barnhjärnan

Hur påverkas våra barns hjärnor av sociala medier och att vara uppkopplade? Vad innebär det för språkutvecklingen och barnens emotionella utveckling? Se föreläsningen av Hugo Lagercrantz, senior professor vid Karolinska Institutet, från Hjärnans dag.

Hur barnet utvecklas beror på dess sociala interaktion med omgivningen, så vad barnet gör är viktigt. Barn behöver ögon och kroppskontakt. Om hur hjärnans triljoner synapser kopplar ihop de 100 miljarder nervcellerna från fosterlivet till puberteten. Om hur dessa processer påverkas av sensorisk, språklig och musikalisk stimulans samt sociala media.

Hugo Lagercrantz är senior professor vid Karolinska Institutet och fd chef för nyföddhetsvården vid Astrid Lindgrens barnsjukhus.  Hugo har forskat kring plötslig spädbarnsdöd och varit drivande i dess rekommendationer. Han är också verksam som debattör i flera ämnen med anknytning till bland annat barnhälsa och sjukvård. Hugo är även författare till böckerna ”I barnets hjärna” och ”Hjärnbrus”.

Fler föreläsningar från Hjärnans Dag finns här:

Ullakarin Nyberg – Våga tala om självmord 

Martin Ingvar – Hur påverkas hjärnan av långvarig stress?

Jessica Bladh – Drabbad av utmattningssyndrom

Anders Hansen – Fördel ADHD

Cecilia Lundberg – Hur kan vi hjälpa en skadad hjärna att reparera sig själv?

Anne Börjesson-Hanson – All demens handlar inte om Alzheimer

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen

  • kr

Dela sidan

Engagera dig redan idag