Epilepsidagen den 13 februari

Den 13 februari är det internationella epilepsidagen som uppmärksammans över hela världen. I Sverige finns ca 60 000 personer som ha epilepsi. Diagnosen epilepsi får den som haft återkommande epileptiska anfall som inte framkallats av någon tillfällig yttre påverkan. Risken att få epilepsi är störst under det första levnadsåret och efter 70 års ålder. Den vanligaste behandlingen vid epilepsi är medicinering med anti-epileptika. Behandlingen ges för att minska risken för nya anfall.

Här kan du ge en gåva till forskningen

Du kan läsa mer om epilepsi här och om epilepsiforskning här. Vill du ge en gåva för att stödja epilepsiforskningen kan du stötta någon av alla egna insamlingar som pågår nu. T ex Fredric Nygrens insamling  här. Hans systerdotter hade epilepsi och därför har han startat en insamling inför epilepsidagen. Du kan också ge en gåva till insamlingen för Matheo. Hans moster har startat en insamling i hans namn. Det finns fler insamlingar som stödjer forskningen om epilepsi. Alla dina gåvor, stora som små gör skillnad och bidrar till den livsviktiga forskningen för att hjälpa drabbade.

 

 

Dela sidan

Engagera dig redan idag