Anders Hansen berättar om varför det är bra att anmäla sig till Hjärnsteget Spela

Hjärnsteget januari 2022 – ett virtuellt lopp för Hjärnfonden

Hjärnsteget är loppet där både du och forskningen gör framsteg. Loppet är initierat av Hjärnfonden och överskottet går till forskning och information om hjärnan och hjärnans sjukdomar. Nästa lopp går av stapeln 7-16 januari.

Att springa är bra för hjärnan och precis som för forskningen är det viktigt att arbeta långsiktigt om man ska lyckas uppnå sina mål. Därför är Hjärnsteget en utmaning som sträcker sig över fyra lopp under ett år.

Du kan välja att anmäla dig till ett lopp i taget eller till en serie på fyra lopp. Spring, gå, rulla eller glid på skidor någon av sträckorna 3 km, 5 km, 7 km, 10 km eller 21 km. Du väljer fritt bland sträckorna från lopp till lopp. Försök förbättra din tid eller kanske öka sträckan för varje gång.

Dina framsteg blir framsteg för forskningen. Under Hjärnsteget januari 2022 väljer vi att uppmärksamma diagnosen epilepsi. I Sverige idag lider 81 000 personer av epilepsi. En tredjedel av dem blir inte hjälpta av de läkemedel som finns, därför behövs nya behandlingsmetoder. Läs mer om epilepsi och den senaste forskningen här.

Vintern 2022 hålls Hjärnsteget under perioden 7 – 16 januari. Du har alltså 10 dagar på dig att beta av din sträcka, var du än befinner dig! Varför inte springa eller promenera tillsammans med en vän, eller kanske utmana kollegorna?

Anmälan till Hjärnsteget

Nyhet! Vid det här loppet får de 200 första som anmäler sig ett reflexarmband skickat till sig. Perfekt under mörka vinterturer!

Starta ditt lopp i RaceOne-appen för en förhöjd loppupplevelse. Alternativt ladda upp ditt resultat manuellt i efterhand om du använt GPS-klocka eller annan  träningsapp.  Registrering av ditt resultat skall ske senast 23:59 på söndagen den 16 januari.

Gå med i Hjärnstegets Facebook-grupp för att känna gemenskap och pepp med andra deltagare. Hjälp oss sprida ordet om Hjärnsteget för att göra detta lopp till en stor och återkommande succé för hjärnforskningen. Ladda upp en massa roliga bilder och hejarop i dina sociala medier och tagga #hjärnsteget.

Vi lottar ut fina överraskningar bland er som lägger upp bilder från era lopp med #hjärnsteget på era öppna instagramkonton!

*Medaljen är framställd av trä med lasergravyr som är en miljövänlig märkmetod. Vid gravering används inga kemikalier. Produceras av en lokal leverantör.

Ladda ner appen RaceOne här (AppStore) eller här (GooglePlay).

Dela sidan